Izvor: SPUTNIK/AGENCIJE
18.03.2024 u 08:10
0

NASTAVLJENE BORBE NA FRONTU: Ruska vojska dominira, na nekim delovima fronta RUSI prosto melju protivnika

U zoni SVO inicijativa je u potpunosti na strani ruske vojske, napredujemo svakog dana, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.Rusi koji žive u pograničnim oblastima, gde se događaju teroristički napadi, ispoljavaju odvažnost, dodao je on.

U zoni SVO inicijativa je u potpunosti na strani ruske vojske, napredujemo svakog dana, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.Rusi koji žive u pograničnim oblastima, gde se događaju teroristički napadi, ispoljavaju odvažnost, dodao je on.
 „U pograničnoj zoni protivnik pokušava da se nekako probije“, rekao je on i dodao da se napadi na pogranične regione Rusije i u ovom trenutku nastavljaju ali da su gubici protivnika praktično 100 odsto.
Prema njegovim rečima, efikasnost „Ruskog dobrovoljačkog korpusa“ (zabranjen u Rusiji) je minimalna i čak i komandanti na frontu govore da se vidi da su to neregularne jedinice. On je dodao da u Rusiji nema smrtne kazne, ali da će se u Rusiji prema izdajnicima odnositi isto kao u zoni SVO.
„Oni su sa oružjem krenuli protiv svoje zemlje, protiv svoje domovine.. Nemamo smrtnu kaznu ali prema takvim ljudima smo se uvek, pa i danas, i u budućnosti ćemo se odnositi kao u zoni SVO“, rekao je on.
Govoreći o „Ruskom dobrovoljačkom korpusu“ Putin je rekao da je njih dve i po hiljade i da šalju kao u klanicu na državnoj granici Rusije.
Prema njegovim rečima, ukrajinske snage nepromišljeno napadaju, upadajući u „klanicu“.
„Ako se njima to sviđa, nama to odgovara. Znači biće manje vojnika s kojima ćemo se boriti na drugim delovima fronta“, rekao je on.
Putin je rekao i da su gubici protivnika ogromni i da od 1.500 tzv. dobrovoljaca gubici iznose 800 ljudi.
„Na nekim delovima fronta naši momci melju protivnika“, istakao je Putin.
U zoni SVO inicijativa je u potpunosti na strani ruske vojske, napredujemo svakog dana, dodao je on. „U zoni specijalne operacije mi ćemo uvek polaziti on sopstvenih interesa, spremni smo na dogovore polazeći od toga a ne zbog pauze“, rekao je ruski predsednik Rusija će razmisliti s kim će se u Ukrajini dogovarati, to pitanje tek treba da bude istraženo, naveo je on. Što se tiče pripadnika NATO, ruski lider je rekao da su oni prisutni u Ukrajini i da za njih nema ničeg dobrog – ginu u velikom broju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin nije isključio mogućnost stvaranja „sanitarne zone“ u Ukrajini, koja neće biti dostupna ukajinskim vojnicima i inostranoj vojnoj tehnici.
„Ne isključujem, imajući u vidu tragične događaje od danas, da ćemo biti prinuđeni da u nekom trenutku, kada budemo procenili da je to svrsishodno, da stvorimo određenu ‘sanitarnu zonu’ na današnjim teritorijama koje su pod kontrolom kijevskog režima“, rekao je Putin novinarima, odgovarajući na pitanje da li će biti neophodno pripajanje Harkovske oblasti Rusiji da bi se zaštitila Belgorodska oblas
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter