Izvor: Kurir.rs/Fonet
02.10.2022 u 11:32
0

NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE KRISTIN LAMBERHT IZ ODESE: „Šaljemo vam raketne sisteme PVO IRIS-T SL, ali ne i tenkove Leopard 2!“

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht, koja je juče nenajavljeno doputovala u Odesu, u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Aleksejem Reznikovom obećala da će Ukrajini poslati sisteme protivvazdušne odbrane IRIS-T SL, ali ne i tenkove“, piše“ nemački „Velt“.

NEMAČKA RATNA MORNARICA UKLJUČENA U ISTRAGU INCIDENTA NA GASOVODU: Kristin Lambreht poručila da se odgovorni moraju identifikovati!

Kako prenosi Sputnjik, Lambreht je u Odesu izvršila inspekciju nemačkih protivvazdušnih topova „gepard“ u žitnoj luci i na sastanku sa Reznikovom najavila isporuku prve obećane jedinice PVO sistema IRIS-T SLM u narednim danima.

„Ukrajina se sada suočava s neverovatno velikim brojem vazdušnih napada, tako da je odbrana, uključujući već isporučenim bespilotnim letelicama, veoma važna“, rekla je Lambreht.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Što se tiče zahteva Ukrajine za nabavku tenkova, ona je jasno stavila do znanja da Nemačka ne može da reši ovo pitanje bez dogovora sa partnerima u NATO.

„Nemačka je uvek jasno stavljala do znanja da neće delovati sama u ovoj oblasti. Ukrajini je takođe poznato da uvek koordiniramo akcije s našim partnerima, kao što je to bio slučaj sa samohodnom haubicom koju smo isporučili zajedno s Holandijom“, rekla je Lambreht.

Ministarstvo odbrane Nemačke je na Tviteru potvrdilo posetu ministarke Odesi i sastanak sa Reznikovom.

„Podržavaćemo naše prijatelje koliko god bude potrebno“, navodi se u poruci na Tviteru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter