Izvor: Kurir.rs/Beta
16.10.2022 u 18:58
3

NEMILE SCENE U ŠVEDSKOJ: Desničarska političarka izazvala bes jevrejske zajednice zbog pogrdnih komentara o Ani Frank! (FOTO)

Zvaničnicu švedske desničarske partije Švedski demokrati suspendovala je stranka zbog pogrdnih komentara o jevrejskoj tinejdžerki Ani Frank, autorki poznatog dnevnika pisanog dok se skrivala od nacista.

Švedska premijerka podnela ostavku!

U objavi preko Instagrama koja je u medjuvremenu izbrisana, Rebeka Falenkvist nazvala je Anu Frank „nemoralnom“ pripisala joj i druge epitete prema švedskim medijima.

Ana Frank, koja je pisala dnevnik dok je živela skriveno u Amsterdamu pre nego što je uhvaćena, umrla je sa 15 godina u nacističkom koncentracionom logoru Bergen-Belsen u februaru 1945.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Objava Falenkvist, 26-ogodišnje šefice televizijskih programa za stranku Švedski demokrati izazvala je žustre reakcije jevrejskih grupa i izraelski ambasador Ziv Nevo Kulman je napisao u Tviter poruci „snažno osudjujem ovu gnusnu uvredu, punu nepoštovanja prema sećanju na Anu Frank“, a uz to je priložio, kako je izgledalo, telefonski snimak Instagram objave švedske zvaničnice Falenkvist.

Medijski direktor Švedskih demokrata Oskar Kavali-Bjorkman rekao je za švedsku novinsku agenciju TT kasno sinoć da partija ozbiljno shvata „bezosećajne i neprikladne“ komentare Falenkvist i da će pokrenuti internu istragu o tom pitanju.

Partiju Švedski demokrati osnovali su 1980-ih ljudi koji su bili aktivni u ekstremističkim desničarskim grupama, uključujući i neonaciste. Partija je na izborima 11. septembra postala druga najveća stranka pod vodjstvom Jimija Akesona.

U petak su tri švedske partije desnog centra sklopile dogovor o formiranju koalicione vlade uz podršku Švedskh demokrata koji su se pomerili ka političkom maijnstrimu, ali zadržali tvrd stav o imigraciji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NEMILE SCENE U ŠVEDSKOJ: Desničarska političarka izazvala bes jevrejske zajednice zbog pogrdnih komentara o Ani Frank! (FOTO)”

  1. After checking out a few of the blog articles on your website, I seriously like your way of blogging.
    I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and
    will be checking back soon. Please check out my website too and let me know how
    you feel.

    Here is my webpage madepics.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter