Izvor: Happy BSC
26.12.2022 u 10:23
0

NEMOGUĆA MISIJA KIJEVA:Ukrajina danas pokreće pitanje članstva Rusije u Savetu bezbednosti i UN

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da će Kijev danas zvanično u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje isključenja Rusije iz Saveta bezbednosti i UN uopšte.

NEMA POPUŠTANJA: U Ukrajini i u novogodišnjoj noći policijski čas

„Naše pitanje je vrlo jednostavno: Da li Rusija ima pravo da ostane stalna članica Saveta bezbednosti UN i uopšte da bude u UN? Imamo ubedljiv i argumentovan odgovor – ne i ne“, istakao je Kuleba.On je izrazio uverenje da, kako je naveo, posle poraza Rusije u ratu koji je pokrenula, pitanje njene budućnosti „više neće biti tabu tema za svetsku diplomatiju“.

Ranije su pravni eksperti istakli da nije moguće izbacivanje Rusije iz SB UN, s obzirom na činjenicu da Povelja UN ne sadrži odredbu koja se tiče izbacivanja zemlje iz Saveta bezbednosti. Kada je reč o potpunom izbacivanju Rusije iz Ujedinjenih nacija, za to je potrebna dvotrećinska većina u Generalnoj skupštini, uključujući i saglasnost svih članica Saveta bezbednosti. To znači da bi i Rusija i Kina morale da pristanu na takvu odluku, što je malo verovatno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter