Izvor: Sputnik Srbija
17.09.2022 u 15:56
0

NEUSPEH KIJEVSKE OFANZIVE U HERSONSKOJ OBLASTI: Uništeno 25 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa „Himars“ i „Oljha“!

U rejonu naselja Pravdino u Hersonskoj oblasti dve ukrajinske čete su, uz podršku devet tenkova i 16 borbenih oklopnih vozila, izvele neuspešnu ofanzivu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Kako je naveo, tokom borbi, ruske snage su za nekoliko sati uništile više od 120 ukrajinskih vojnika, sedam tenkova i 13 borbenih vozila pešadije.

Portparol je istakao da su u poslednja 24 časa Vazdušno-kosmičke snage Rusije, raketne snage i artiljerija nanosile jake vatrene napade na jedinice i rezerve Oružanih snaga Ukrajine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U visoko preciznim napadima ubijeno je i ranjeno više od 140 pripadnika ukrajinskih snaga, a uništeno pet tenkova i 14 jedinica vojne tehnike u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti.

Ruska avijacija takođe je gađala mesta privremenog razmeštanja jedinice neonacističke formacije „Kraken“, 92. mehanizovane i 81. aeromobilne brigade u Harkovskoj oblasti, gde je ubijeno više od 50 neonacista i uništeno više od 10 jedinica specijalne vojne tehnike i vozila.

„TERORISTIČKI NAPAD U MELITOPOLJU“: Prekinut rad dalekovoda!

Ruske oružane snage su napadima na brigade Oružanih snaga Ukrajine u Družkovki, Artjomovsku i Zajcevu u DNR likvidirale više od 230 ukrajinskih vojnika i uništile deset tenkova i 23 oklopna vozila.

Uništena su četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u Harkovskoj oblasti, Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti.

Sistemi PVO oborili su osam bespilotnih letelica u DNR, Zaporoškoj oblasti, Hersonskoj oblasti i Nikolajevske oblasti.

Osim toga, u vazduhu je uništeno 25 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa „Himars“ i „Oljha“ u okrugu Nove Kahovke i Hersona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter