Izvor: Happy BSC
23.12.2022 u 19:32
0

NEUVERLJIV GOVOR PREDSEDNIKA UKRAJINE U KONGRESU SAD:Više od polovine Republikanaca ignorisalo Zelenskog

Samo 86 od 213 republikanskih članova Zastupničkog doma američkog Kongresa pojavilo se u sredu kako bi čulo obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. Negativna reakcija se dogodila nakon što je Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma tesno odbacio predlog revizije vojne i druge pomoći Ukrajini .Poseta Zelenskog SAD bilo je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je Rusija pokrenula vojnu kampanju u susednoj državi krajem februara.

ISPLIVAO PRAVI RAZLOG POSETE UKRAJINSKOG PREDSEDNIKA VAŠINGTONU: Zelenski tražio garancije bezbednosti u slučaju bekstva

Neki Republikanci, međutim, zahtevaju više transparentnosti od vlade kada je reč o pomoći Ukrajini. “Nažalost, ono što večeras nisam čula bilo je jasno objašnjenje kamo je otišlo prvih 50 milijardi dolara koje smo poslali da podržimo njihove napore”, rekla je kongresmenka Loen Bebert, koja je prisustvovala govoru Zelenskog, u video poruci na Tviteru. Rekla je da “neće podržati slanje dodatnog novca u ovaj rat” dok se ne završi revizija.

Kongresmenka Merdžori Tejlor Grin, koja je dala predlog zakona o reviziji pomoći Ukrajini, bila je među onima koji su odbacili obraćanje Zelenskog. “Američki poreski obveznici doslovno plaćaju da podrže mnoge zemlje širom sveta, ali Amerika se doslovno raspada pred našim očima”, rekla je Grinova. 

U međuvremenu, zastupnik Čip Roj opisao je govor Zelenskog kao “onoga koji glumata” i kojeg su Demokrati koristili kako bi uverili birače da će sredstva predviđena za Ukrajinu “biti čarobno stvorena iz ničega”. Kongres je objavio nacrt zakona o potrošnji koji sadrži više od 44 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Ali, Republikanci su izračunali da je novac izdvojen za Kijev premašio 47 milijardi dolara, piše Njujork tajms. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter