Izvor: BSC HAPPY/TV FRONT
04.08.2023 u 15:16
0

NOVA DOZA PESIMIZMA SA ZAPADA: „Postoji mogućnost gubitka Odese, posle konačnog neuspeha ukrajinske kontraofanzive“

Kada kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine konačno propadne, Ukrajina se može suočiti s prilično realnim izgledima da izgubi kontrolu nad Odesom. Ovo je u intervjuu za Dialogue works izjavio američki vojni analitičar, bivši šef kabineta bivšeg državnog sekretara Kolina Pauela, pukovnik u penziji Lorens Vilkerson.

Ekspert smatra da će ruske trupe, nanevši poraz ukrajinskim snagama na zaporoškom, a potom i hersonskom pravcu, moći da pokrenu ofanzivu ka Odesi i da dođu do nje. Tada će Ukrajina izgubiti poslednju veliku luku na Crnom moru.

Vilkerson smatra da je odluka Kijeva da krene u kontraofanzivu u zaporoškom pravcu dovela do prave noćne more za Oružane snage Ukrajine. Ukrajinska vojska je pretrpela velike gubitke i u ljudstvu i u opremi. Ovakav nivo gubitaka samo približava dalji poraz ukrajinskih trupa.

Američki vojni analitičar smatra da Ukrajina u početku nije imala šanse da izdrži u konfrontaciji sa Rusijom. Ni velika pomoć zemalja NATO nije mogla da popravi situaciju, uveren je ekspert.

Treba napomenuti da se ovakve pesimistične izjave sve češće čuju u zapadnoj štampi, a izgovara ih sve veći broj američkih vojnih posmatrača i eksperata. Na primer, analitičar Skot Riter, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa, nedavno je predvideo skori potpuni poraz Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter