Izvor: Tanjug
27.02.2021 u 07:30
0

NOVA VERZIJA VAKCINE: Rusija počela da prozvodi Sputnjik Ve u spreju

Nazalna verzija vakcine Sputnjik Ve biće takođe dvokomponentna, ali u obliku spreja i davaće je samo lekari, saopštila je zamenica gradonačelnika Moskve za socijalni razvoj Anastasija Rakova.

NAJVAŽNIJE

BRNABIĆ NAJAVILA: Plate iznad 600 evra do kraja godine!

SMRT U MLADENOVCU: Autom naleteo na mešalicu za cement i poginuo

TANASKOVIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Novi poraz lažne države, Albanci u OČAJU!

„To je ista dvokomponentna vakcina Sputnjik Ve, samo što će u kutiji biti i specijalni sprej. Pacijenti neće moći sami da ga koriste, bez obzira na to što je njegova upotreba jednostavna. Moćiće da ga ubrizgava samo medicinski radnik. Primenjivaće se dva puta“, rekla je Rakova u emisiji „Prvog kanala“, prenosi Sputnjik.

Ona je pojasnila da ova verzija vakcine formira lokalni imunitet, on je manje efikasan, ali je bezbedniji. Ovaj lek će biti pogodan za one kojima se ne preporučuje vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter