Izvor: Alo.rs
09.08.2023 u 18:10
0

Novinar Bilda nakon susreta sa Zelenskim i ukrajinskom vojskom – ŠTA AKO „KONTRAOFANZIVA“ POTPUNO PROPADNE? MRAK!

Bila je to velika nada mnogih Ukrajinaca, ali i mnogih pristalica na Zapadu: čim počne kontraofanziva, ruski front će se urušiti. Ali nije se tako dogodilo. I sada su iskrsla dva pitanja: Da li je ukrajinska kontraofanziva već propala i da li je ruski lider Vladimir Putin potcenjen?

Novinar „Bilda“ Pol Roncajmer, koji se susreo sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i vojnicima na frontu, priznaje da je dugo najavljivana vojna operacija Kijeva podbacila.

„Bio sam iznenađen koliko je vojnika veoma pošteno reklo da su očekivali da će stvari biti bolje. Iskreno su rekli da Rusi žestoko uzvraćaju. Naravno da su se nadali da će se front brže urušiti“, naveo je on u tekstu za „Bild“.

Uspesi su izostali. Ukrajinci još nisu uspeli da probiju linije odbrane. Ruska vojska je izdržala.

Ako Ukrajina ne napravi veliki prodor, ceo ishod sukoba može biti ugrožen, analizira Roncajmer. Ukrajinci znaju da su im potrebne velike pobede da bi se podrška Zapada nastavila.

„Veliki strah je da bi se u nekom trenutku na Zapadu moglo reći: Vidite i sami da ne napredujete – da li još ima smisla da se borite? Ili ne biste radije pregovarali?“, objašnjava on.

„Diplomatski pritisak da se pregovara sa Putinom je sve veći“, navodi Roncajmer. Ali stvari bi mogle postati još gore ako Rusi uspešno odbiju sve ukrajinske napade: „Ukrajinci će možda morati da se spreme za rusku kontraofanzivu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter