Izvor: Sputnjik
21.06.2022 u 11:57
0

OGLASILA SE LITVANIJA: Nismo zainteresovani za eskalaciju oko Kalinjingrada

Litvanija nije zainteresovana za eskalaciju i ne bavi se blokadom Kalinjingradske oblasti, rekla je premijer te zemlje Ingrida Šimonite.

LITVANIJA BLOKADOM KALINJINGRADA DALA RUSIJI RAZLOG ZA OBJAVU RATA: „Ova odluka je samoubilačka!“, poručio ukrajinski diplomata

– Ne dešava se nikakva blokada Kalinjingrada, jednostavno od prošlog vikenda uvedene su sankcije za određenu robu koja je obuhvaćena sankcionim paketom, konkretno, tu su i crni metali, a železnica i učesnici sporazuma su obavešteni o uvođenju sankcija i da se ta roba ne može prebacivati i prevoziti – rekla je Šimonite novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tranzit sve ostale robe, koja nije obuhvaćena sankcijama, kao i putnika, u vezi s kojim postoji specijalni sporazum između EU, Rusije i Litavnije, se odvija, dodala je ona.

Prema njenim rečima, da postoji dobra volja Litvanije potvrđuje i to da nije raskinut ugovor o tranzitu putnika u situaciji kada Rusija nije mogla da ga plati zbog sankcija prema ruskim bankama.

Ona je rekla i da humanitarni tereti, pre svega hrana i lekovi, ne podležu zabrani.

Ranije danas, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Litvanija, zabranom tranzita robe železnicom u Kalinjingradsku oblast, pokazuje agresivno ponašanje.

– Oni se agresivno ponašaju, prešli su linije, čak su izašli iz okvira ponašanja koje je predviđeno međunarodnim pravom. Ponašaju se agresivno i neprijateljski – rekla je Zaharova u emisiji „Solovjov lajv“.

Ona je navela i da Litvanija provocira i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje. Naglasila je da moraju da shvate ozbiljnost posledica zabrane tranzita robe u Kalinjingradsku oblast.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter