Izvor: Alo.rs
06.11.2023 u 16:44
0

„U ROKU OD 48 SATI“: Oglasile se izraelske vlasti – VAŽNA VEST

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su spremne da u roku od 48 sati počnu borbu u gradu Gazi.

OKO 4.000 DECE POGINULO U POJASU GAZE: Više od 1.000 mališana se vode kao nestalo!

 „IDF procenjuje da će snage u Pojasu Gaze u roku od 48 sati u potpunosti opkoliti grad Gazu i započeti borbu“, pišu novinari.

U izveštaju se navodi da izraelske vlasti na ovaj način planiraju da potpuno unište Hamasove borce , kao i da unište njihove tunele i vojne objekte. „IDF veruje da je moguće postići cilj vlade da uništi Hamas, ali za to će biti potreban dug vremenski period: od nekoliko meseci do godinu dana ili čak i više. Da bi se neko područje očistilo od terorista, potrebno je delovati pažljivo i relativno sporo“, objašnjavaju autori publikacije.

Ranije je objavljeno da su kopnene snage Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) preuzele kontrolu nad vojnim kampom Hamasa u Pojasu Gaze. Navedeno je da se na teritoriji kompleksa nalaze osmatračnice, poligoni za obuku militanata, kao i podzemni tuneli za teroriste.

Militanti Hamasa su 7. oktobra napali Izrael. Prvog dana ispalili su hiljade projektila, provalili u zemlju i uzeli stotine talaca. Izrael je napad nazvao ratom i odgovorio pokretanjem operacije Gvozdeni mačevi u Pojasu Gaze.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter