Izvor: Kurir.rs
23.11.2023 u 07:23
0

TAOCI ZARIVENI U KANDŽE SUROVE SMRTI: „Ono što se dešava u Gazi može da se dogodi i Libanu“

Četrdeset osmi dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Izraelska vlada i Hamas postigli su u sredu sporazum o četvorodnevnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Kako je dogovoreno, Hamas će tokom četiri dana primirja osloboditi 50 izraelskih talaca u zamenu za 150 palestinskih zatvorenika.

KRAJ RATA U IZRAELU!?! POSTIGNUTO PRIMIRJE! Evo šta je dogovor

Takođe, Izrael će pustiti da u Pojas Gaze uđe nekoliko stotina kamiona humanitarne pomoći. Iako je Hamas najavio da će prekid vatre početi danas u 10 časova, predsedavajući Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela Cači Hanegbi kaže da prvi taoci neće biti oslobođeni pre petka. Uprkos dogovoru, rat se nastavlja sve dok Izrael ne ispuni svoje ciljeve i ostvari pobedu, naglasio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Izraelska vlada i Hamas postigli su u sredu sporazum o četvorodnevnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, prvom nakon 47 dana neprekidnih sukoba, bombardovanja i blokade Gaze.

Kako je dogovoreno, Hamas će tokom četiri dana primirja osloboditi 50 od ukupno 240 izraelskih talaca koje je zarobio 7. oktobra. Zauzvrat, Izrael će osloboditi najmanje 150 palestinskih zatvorenika i pustiti da u Pojas Gaze uđe nekoliko stotina kamiona humanitarne pomoći.

Postoji mogućnost da primirje potraje i duže, pošto je Izrael već ponudio produženje četvorodnevne pauze u borbama – po jedan dan za svakih dodatnih 10 talaca koje oslobodi Hamas.

07.05 – Taoci ipak neće biti oslobođeni u četvrtak: Oglasio se Izrael

Iako je objavljeno da će oslobađanje izraelskih talac akoje drži Hamas početi u četvrtak, izgleda da je došlo do pomeranja tog roka.

07.00 – Ganc poručio Hezbolahu: Ono što se dešava u Gazi može da se dogodi i Libanu

Izraelski ministar i član ratnog kabineta Beni Ganc upozorio je danas militantnu grupu Hezbolah da „ono što se dešava“ na severu Gaze može da se dogodi i u južnom Libanu i Bejrutu.

„Mi znamo kako da postupimo prema onima koji nas napadaju, kao i prema onima koji ih šalju“, rekao je Ganc na konferenciji za medije, prenosi Tajms of Izrael.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter