Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
21.07.2023 u 08:49
1

KIDAJU SVE PRED SOBOM: Ovo su 5 najmoćnijih vazduhoplovnih snaga na svetu

Predstaviljamo vam listu pet najstrašnijih vazdušnih snaga na svetu. Pogledajte listu počevši od petog mesta.

NAPRAVLJEN DA ZAŠTITI PUTINA: Ruski avion “SUDNJEG DANA” sada kontroliše torpeda iz nuklearnih podmornica

  1. Japan

Tokom protekle decenije, “snage vazdušne samoodbrane” Japana su opadale u kvantitetu, ali su rasle u kvalitetu. Sada se sastoje od 1.175 aviona i oko 49.000 ljudi. U osnovi, avijaciju predstavljaju američki avioni i helikopteri, od kojih se mnogi proizvode u Japanu po licenci. Istovremeno, postoji prilično slaba protivvazdušna i protivraketna odbrana, koja je takođe u sastavu japanskog ratnog vazduhoplovstva.


  1. Indija

Indija poseduje pretežno zastarele avione, uglavnom sovjetske proizvodnje (iako postoje francuski, britanski i sopstveni, domaći modeli).

Međutim, 4. mesto na rang listi indijskog vazduhoplovstva omogućilo mu je da zauzme kvantitativnu superiornost u odnosu na većinu zemalja u svetu. PVO uglavnom, takođe se ne razlikuju po razvoju već kvantitetu.

Istovremeno, Indija pokazuje interesovanje za ažuriranje flote aviona. U toku su pregovori o kupovini novih automobila sa nekim zemljama. Broj osoblja: 149.000 ljudi.


  1. Kina

Kao i u mnogim drugim sferama, Kina se za nekoliko decenija transformisala od zemlje zaostalog razvoja u vodeću svetsku silu, a tome svedoči i sve agresivnija politika SAD prema njima. Kinesko ratno vazduhoplovstvo je uglavnom naoružano opremom sopstvene proizvodnje, ali ima i mnogo ruskih aviona.

U osnovi su to Su-27, Su-30 i Su-35 u različitim modifikacijama. PVO/protivraketnu odbranu takođe predstavljaju uglavnom kineski razvoji ili uspešni klonovi. Aktivno se odvija i stvaranje bespilotnih letelica. Brojke: 4167 aviona i 330 hiljada ljudi.


  1. Rusija

Ruske vojne kosmičke snage donekle zaostaju za kineskim po kvantitetu, ali su primetno superiornije u kvalitetu. Osim toga, za razliku od Sjedinjenih Država (koje će biti na prvom mestu), gde je u poslednjih 5 godina došlo do, doduše malog, smanjenja broja vazduhoplovnih snaga, u Rusiji , naprotiv, povećavaju se.

Takođe, domaća protivvazdušna-protivraketna odbrana smatra se najboljom na svetu. Ukupno, Vazdušno-kosmičke snage Rusije imaju na raspolaganju 3.912 aviona i 165.000 ljudi.


  1. SAD

Američko vazduhoplovstvo ima 11.767 aviona i 318.000 ljudi. Ali ovde morate uzeti u obzir dve važne tačke:

Prvo, skoro polovina američke avijacije su transportni avioni i helikopteri (5739 jedinica svetskog policajca).

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KIDAJU SVE PRED SOBOM: Ovo su 5 najmoćnijih vazduhoplovnih snaga na svetu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter