Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
21.07.2023 u 08:01
2

BRITANCI IZVRLI RUGLU UKRAJINCE, NEVIĐENI BLAM: Šalju im ZASTARELI – RASPAD TENK, sledi RAZOR TOPOVSKOG MESA (VIDEO)

Britanija se sprema da prebaci u Ukrajinu glavne borbene tenkove Chieftain, proizvedene 1960-ih. Tenkovi Chieftain su prethodnici Challenger 1 a potomci Centuriona.

NOVA RUSKA ZVER PUŠTENA IZ KAVEZA: TENK T-14 ARMATA PRVI PUT NA FRONTU – ABRAMSE I LEOPARDE šalje u STARO GVOŽĐE (VIDEO)

Njihov transfer najavio je ukrajinski novinar Roman Bočkala, koji je postavio video klip i slike na kojima se pojavljuje pored ovih tenkova, negde u Britaniji.

Jedan od tenkova je bio napola ofarban, navodno pripreman za prebacivanje u Ukrajinu.

Ukrajinski novinar je objavio da je stajao ispred britanskih tenkova Challenger 1 iz 1980-ih, ali su to zapravo glavni borbeni tenkovi Chieftain. Ko radi taj i greši..

Chieftain je tenk od 62 tone sa dizel motorom, takođe star je, a videćemo da li je beskoristan. Chieftain je pandan sovjetskim tenkovima T-54/55, T-62 i T-72.

Tokom ove godine Ukrajina je dobila dosta zapadnih tenkova. Od svih njih samo 14 su bili britanski Challenger 2, velika većina tenkova nemačke proizvodnje Leopard 1 i manja količina nešto novijeg Leopard 2.

Britanske vlasti su navodno uvele ograničenja na upotrebu naoružanja isporučenog Ukrajini u toku kontraofanzive, pišu telegram kanali. Pod ovim uslovima, Oružane snage Ukrajine (OSU) ne mogu da koriste britanske tenkove slobodno u svojoj kilavoj kontraofanzivi.

o

 

 

U svojoj vojnoj istoriji, Challenger 2 je imao samo jedan poraz. Dakle postoji samo jedan uništen tenk iz rata u Iraku i to prijateljskom vatrom. Britanski tenk drži rekord u pogađanju neprijateljskog tenka na udaljenosti od 2,5 milje, isto u Iraku.

Britanski tenkovi Challenger 2 otkriveni su nedavno u regionu Zaporožja. Zahvaljujući objavljenom video snimku, na kome nije jasno gde se tenk tačno nalazi, krenula su da kruže nagađanja da će se uskoro suprotstaviti ruskoj vojsci, ali bezuspešno.

„Военный Осведомитель“ je na Telegram kanalu postavio „detaljne fotografije britanskog tenka Challenger 2 u opremi ukrajinske vojske“.

Prema autoru, „vidljivo je da su tenkovi koje su Britanci dostavili oružanim snagama Ukrajine potpuno lišeni dinamičke zaštite na čeonom delu i bokovima trupa, kao i na bokovima kupole.

Chieftain tenk ukratko

Tenk britanske proizvodnje koji je korišćen u periodu od 1960-ih do 1990-ih godina. Ovaj tenk je razvijen nakon Drugog svetskog rata kako bi zamenio prethodni britanski tenk Centurion. Chieftain je u svom vremenu predstavljao vrhunac britanske oklopne tehnologije.

Glavna karakteristika Chieftain tenka bila je njegova impresivna zaštita. Imao je izuzetno debeo oklop koji mu je pružao visok nivo otpornosti na neprijateljsko vatreno oružje. Takođe je bio opremljen sistemima za zaštitu od hemijskih, bioloških i nuklearnih opasnosti.

Chieftain je bio naoružan glavnim topom kalibra 120 mm, koji mu je omogućavao da dejstvuje na razne ciljeve, uključujući tenkove i utvrđene položaje. Takođe je imao i sekundarno naoružanje uključujući mitraljeze za odbranu od bliske pešadije.

Ovaj tenk je korišćen u nekoliko konflikata i sukoba širom sveta, uključujući rat u Zalivu. Kasnije je zamenjen modernijim tenkovima poput Challenger 1 i Challenger 2, koji su unapredili britanske snage oklopnim sposobnostima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BRITANCI IZVRLI RUGLU UKRAJINCE, NEVIĐENI BLAM: Šalju im ZASTARELI – RASPAD TENK, sledi RAZOR TOPOVSKOG MESA (VIDEO)”

  1. Zao mi ovih Ukrainaca ovi Englezi ih koriste ko topovsko meso!!Oni mesle da im pomazu a ovi ih istrebljuju a ujedno slabbe RUSIJU.Englezu ko veruje nece dugo!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter