Izvor: SD.RS
17.09.2023 u 09:08
0

PANIKA NA ZAPADU: Kimu predstavljeni ruski strateški bombarderi koji mogu da nose nuklearne bojeve glave

SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje.

Severnokorejski lider Kim Džong Un i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarali su o praktičnim pitanjima jačanja vojne saradnje, javili su danas državni mediji u Severnoj Koreji.

Severnokorejski mediji podsetili su da su tokom posete Rusiji Kimu predstavljeni ruski strateški bombarderi koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, kao i hipersonične rakete i ratni brodovi, prenosi Rojters.

NI MUVA DA PROLETI: Kakvo obezbeđenje korejskog lidera! (VIDEO)

Kim i Šojgu „su razmenili konstruktivna mišljenja o jačanju strateške i taktičke saradnje i koordinacije oružanih snaga dve zemlje u oblasti nacionalnih odbrana i bezbednosti“, prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Nastavljajući jednonedeljnu posetu Rusiji, Kim će danas obići nekoliko prehrambenih fabrika, navodi ruska agencija RIA Novosti.

Kim se u sredu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju saradnje.

SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje, u trenutku dok Rusija nastavlja napade na Ukrajinu, a Severna Koreja i dalje razvija svoj nuklearni i raketni program, podsetio je Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter