Izvor: Alo
29.11.2023 u 13:33
0

PAPA FRANJA LOŠE! Odjednom zastao i PRESTAO DA GOVORI – pritrčali u POMOĆ!

Papa Franja je danas, dan nakon što je otkazao put na konfrenciju o klimatskim promenama COP28 u Dubaiju zbog bolesti, bio primoran da angažuje svog pomoćnika da pročita njegov govor, jer i dalje ima problema s grlom.

Papa još kašlje i ne sme mnogo da napreže grlo, pa je na redovnoj nedeljnoj audijenciji prepustio gvoor svom pomoćniku.

– Draga braćo i sestre, dobro jutro i dobro došli. Umesto mene, govor će pročitati moj pomoćnik jer još nisam dobro i moj glas ne zvuči lepo – rekao je Papa na audijenciji održanoj u vatikanskoj dvorani Pavla IV.

U utorak je Vatikan objavio da papa Franja otkazuje trodevnu posetu Dubaiju na preporuku lekara.

„Iako se opšta klinička slika Svetog Oca popravila vezano za grip i upalu respiratornih organa, lekari su zatražili od Pape da ne ode na to putovanje u Dubai“, saopšteno je iz Vatikana, na što je papa Franja pristao „s velikim žaljenjem“, prenose mediji.

Osamdesetšestogodišnji papa je i mladosti imao probleme sa zdravljem. Još kao mladiću u rodnoj Argentini uklonili su mu deo pluća, a ima i problema s hodom zbog bolesnog kolena i ponekad koristi invalidska kolica. Na audijecniju je danas stigao hodajući uz pomoć štapa. U prepunoj dvorani dočekan je pleskom i povicima „Viva il papa“ („Živeo papa“).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter