Izvor: Tanjug
29.06.2023 u 10:21
0

PARIZ SE DIGAO: Grad u plamenu nakon ubistva 17-godišnjaka, MAKRON osudio proteste

U pariskom predgrađu Nanteru danas će biti održana komemorativna šetnja za 17- godišnjaka koga je policijac upucao i usmrtio, što je dovelo do sinoćnih nasilnih protesta u nekoliko gradova Francuske i rezultiralo hapšenjem najmanje 150 ljudi

Poziv na okupljanje ispred zgrade lokalne uprave u Nanteru od 14 časova uputila je, preko Tiktoka, Munija, majka ubijenog Nahela.

Portparol vlade Olivije Veran apelovao je na učesnike marša da šetnja bude „svečana, prožeta emocijama“ a da se ne dogodi „eksplozija nasilja“.

IZRAEL NE DA UKRAJINI „GVOZDENU KUPOLU“: NETANJAHU zabio nož u leđa ZAPADU

Francuski predsednik Emanuel Makron je danas izjavio da su neopravdani napadi na institucije tokom jučerašnjih demonstracija nakon što je policajac upucao i ubio 17-godišnjaka.

– U narednih nekoliko sati mora da dođe do smirivanja situacije – rekao je Makron. On je dodao da je neophodno pripremiti se za narednih nekoliko dana.

Zajednički krizni štab više ministarstva je jutros održao sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uz učešće Makrona i premijerke Elizabet Born, povodom jučerašnjih akata nasilja. Makron je rekao da su demonstranti napali gradske skupštine, škole i policijske stanice. Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova ranije je saopšteno da su tokom nereda lakše povređena 24 policajca, kao i da su demonstranti zapalili oko 40 automobila. U utorak ujutru, policajac je ubio 17-godišnjaka tokom provere u Nanteru, predgrađu u zapadnom delu Pariza, zbog toga što je mladić odbio da zaustavi svoj automobil. Francusko tužilaštvo je saopštilo da vodi istragu protiv policajca koji je usmrtio 17-godišnjeg Nahela

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter