Izvor: Sputnik Srbija
06.09.2022 u 12:35
0

PESKOV O LIZ TRAS: Ništa dobro nije govorila o Rusiji! Neće biti gore, mada teško je zamisliti da li može gore!

Odnosi Rusije i Velike Britanije teško da će postati konstruktivniji sa dolaskom Liz Tras na dužnost premijerke, s obzirom na njene neprijateljske izjave na račun Moskve, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Mislim da se u situaciji, u kojoj se sada nalaze bilateralni rusko-britanski odnosi, možemo nadati samo jednom – da neće biti gore. Mada, teško je zamisliti da li može gore“, ocenio je Peskov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je dodao, sudeći po izjavama Tras o Rusiji dok je bila ministarka spoljnih poslova i kandidat za mesto lidera stranke, „sa velikom sigurnošću se može pretpostaviti da ne treba očekivati nekakve promene na bolje“.

IZ MOSKVE UPOZORAVAJU: Realizacija ideje Liz Tras o oduzimanju ruske imovine može dovesti do odliva kapitala i nestabilnosti u samom Kraljevstvu!

„Ništa dobro nije govorila o nama. Štaviše, sa žaljenjem se može reći da su njene izjave na naš račun bile agresivne, neprijateljske i nekonstruktivne. Polazeći od toga može se pretpostaviti da se ništa posebno neće promeniti u doglednoj budućnosti“, rekao je Peskov za televiziju „RBK“.

Na pitanje da li je moguće pogoršanje odnosa između dve zemlje, portparol Kremlja je odgovorio da se „to ne može isključiti, s obzirom na nepredvidljivost“.

„Njihovi koraci su neracionalni, oni preduzimaju korake koji štete njihovim sopstvenim interesima. Treba da budemo spremni za bilo kakav razvoj događaja“, konstatovao je Peskov.

Liz Tras biće nova premijerka Velike Britanije pošto je pobedila u trci za predsednika vladajuće Konzervativne partije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter