Izvor: Kurir
28.09.2023 u 19:17
0

POČINJE KRVOPORLIĆE: NARKO KARTELI se NAOURŽAVAJU!

Irske vlasti se spremaju za izbijanje krvoprolića između narko-kartela nakon što su specijalne jedinice vojske ove zemlje izvele najveću zaplenu droge u istoriji Irske, pošto su komandosi upali na teretni brod koji je preko Atlantskog okeana prevozio kokain vredan pola milijarde evra!

Britanski Dejli mejl navodi da istražitelji veruju da su u krijumčarenje ovolike količine droge bili, između ostalih, uključeni opasni kolumbijski Zalivski klan (Clan del Golfo), ceo konzorcijum narko-bandi iz Evrope na čelu s Albancima i irski kartel Kinahan, a sada će svi tražiti krivca za ovaj debakl.

Veruje se da je celom operacijom upravljano iz Dubaija.

Sve je počelo tako što je 192 metra dugi teretni brod „MV Metju“ 18. avgusta krenuo iz južnog dela Karipskog mora kako bi pokupio kokain u Gvajani.

Prošlog petka 22. septembra irske vlasti su na osnovu obaveštajnih podataka poslale vojne rendžere da presretnu brod za koji se sumnjalo da prevozi drogu.

Istog dana, mali ribarski brod „Kaslmor“ kupljen je u irskom primorskom gradu Kasltaunberu u okrugu Kork i te večeri je isplovio.

U nedelju se „Kaslmor“, za koji su vlasti verovale da je poslužio za pretovar droge sa „MV Metju“, nasukao na peščani sprud kod Blekvotera u okrugu Veksford.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter