Izvor: Happy BSC Portal/Alo.rs
24.11.2023 u 07:55
0

HAOS U DABLINU: Izbili neredi posle napada nožem (VIDEO)

Neredi koji su izbili u Dablinu nakon što je u napadu ispred škole ranjeno troje dece i jedna žena su eskalirali večeras, te su demonstranti zapalili gradski autobus i vozila policije sa kojom su se sukobili, ali i pljačkali radnje.

Izgrednici su opljačkali najmanje jednu prodavnicu i bacaju flaše na policiju. Drugi nose metalne šipke i razbijaju izloge, javlja RTE. Kako se navodi, u nizu koordinisanih pritisaka, policija razbija veliki deo gomile na obližnje puteve.

Demonstranti su snimljeni kako pljačkaju radnju, a neki od njih nosili su metalne šipke i razbijali izloge. Okupljeni su se sukobili i sa policijom, te su tako na pripadnike irske garde bacali flaše i vatromete, ali i palili policijska vozila.

Dim od požara autobusa i automobila širi se ulicama Dablina, dok helikopter nadzire situaciju iz vazduha.

U nizu koordinisanih pokušaja, policija je uspela da veliki deo demonstranata suzbije na obližnje puteve.

Komesar Garde Dru Haris je rekao da „ludačka huliganska frakcija vođena krajnje desničarskom ideologijom“ stvara „sramne scene“ u gradu.

– Pripremamo resurse da se nosimo sa tim, i to će biti adekvatno rešeno – rekao je on.

Najmanje troje dece prebačeno je u bolnicu nakon napada nožem u centru Dablina.

Policija je uhapsila muškarca u 50-im godinama na licu mesta napada i on je odveden u bolnicu sa povredama koje su opisane kao teške. Turisti koji borave u centru Dablina kažu da im je rečeno da se evakuišu iz hotela u kojima su odseli.

ZATIŠJE PRED BURU: Počelo primirje između Izraela i Hamasa

Iz policije kažu da ne veruju da je incident povezan sa terorizmom. Podsetimo, petogodišnje dete i žena u 30-im godinama su u teškom stanju u bolnici nakon današnjeg napada nožem. U incidentu su povređeni još dvoje dece i pedesetogodišnji napadač, saopštila je policija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter