Izvor: Kurir.rs
16.12.2023 u 13:49
0

POGINULO 66 NOVINARA: Evo ko su nastradali?

Međunarodna federacija novinara (IFJ), Komitet za zaštitu novinara (CPJ) i Al Džazira objavili su zajedničku listu imena 66 nastradalih novinara u sukobu Izraela i Hamasa, od kojih su 59 Palestinci.

IZRAELSKA VOJSKA PRETRESA ŠKOLE: Traže bazu Hamasa, ledi se krv u žilama

Među poginulima se nalaze i tri libanska i četiri izraelska novinara, prenosi Al Džazira.

Kamerman Al Džazire Samir Abudaka poslednji je među novinarima koji su ubijeni u izraelskim akcijama u Pojasu Gaze i sahranjen je danas u Kan Junisu, na jugu te enklave.

Novinar te agencije, Vael Dadu, ranjen je u istom izraelskom napadu dronom koji je ubio Abudaku, i trenutno se nalazi u bolnici Naser u Gazi.

„Ušli smo u vozilo hitne pomoći i zamolio sam (bolničare) da se vrate jer je Samir i dalje bio napolju, vrišteći dok je tražio pomoć. Donji deo tela mu je bio povređen, ali bolničari su mi rekli da moramo odmah da krenemo i da će poslati još jedno vozilo kako ne bismo svi bili na meti“, izjavio je Dadu.

Porodica Vaela Dadua, uključujući suprugu, kćerku i unuka, ubijena je u izraelskom vazdušnom napadu na kuću u kojoj su potražili utočište u oktobru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter