Izvor: BSC Happy
08.10.2023 u 07:40
0

POKOLJ U PUSTINJI: Hamas potvrdio tek smo počeli, stotine mrtvih, Izraelska vojska napala džamije u Pojasu Gaze

Od jutros iz pojasa Gaze ka Izraelu ispaljeno je više stotina raketa. Hamas, koji je preuzeo odgovornost za napad, objavio je da je ka izraelskim gradovima ispaljeno više od 5.000 raketa. U napadu ima i mrtvih i povređenih. Izreal je proglasio ratno stanje. Opširnije o današnjim događajima iz Izraela pratite u našem blogu uživo.

Izraelsko vazduhoplovstvo napalo je dve džamije u Pojasu Gaze, koje su, prema izraelskoj vojsci, koristile snage Hamasa kao infrastrukturu za izvođenje terorističkih aktivnosti, saopštila je pres služba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

TURSKA ULAZI U IZRAEL!?! ANKARA PODRŽALA PALESTINU! (VIDEO)

„Snage IDF-a napale su dva vojna infrastrukturna objekta koja se nalaze u džamijama u Pojasu Gaze, koje je teroristička organizacija Hamas koristila za napade na Izrael…Hamas nastavlja svoje terorističke aktivnosti unutar Pojasa Gaze, eksploatišući verske objekte i namerno postavljajući svoju vojnu imovinu blizu civilnog stanovništva“, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj Izraelaca koje je Hamas zarobio uiznenadnom napadu na izraelske gradove je „nekoliko puta veći“ od više desetina, izjavio je portparol naoružanog krila Hamasa na snimku emitovanom nešto posle ponoći po lokalnom vremenu.

Portparol je rekao da su Izraelci zarobljeni širom pojasa Gaze

Militantna grupa Hamas potvrdila je danas da je za napad na Izrael imala direktnu podršku iz Irana. To je za BBC izjavio portparol Hamasa Gazi Hamad. U napadima na Izrael stradalo je najmanje 300 osoba, a više od 1.800 je povređeno. Sa druge strane, u napadima izraelskih snaga na Pojas Gaze, stradalo je 256 Palestinaca, dok je povređeno 1.788 njih.

Talibani iz Avganistana zatražili su od Irana prolaz kako bi se pridružili terorističkom napadu u Izraelu. Talibani su navodno zatražili od Irana prolaz u Izrael kako bi pomogli Hamasu. Oni su tom prilikom prilikom tražili pomoć od Irana, Jordana i Iraka da podrže trupe u Izraelu.

Vladika Arsenije, koji sa grupom hodočasnika iz Niša, zajedno sa vladikom Ilarionom, boravi u Izraelu, izjavio je da su svi srpski hodočasnici, a ima ih iz Londona i Nemačke dobro, da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a druga blizu granice sa Egiptom.

„U Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine“, rekao je vladika.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas da predstoji dug i težak rat koji je, kako je naveo, nametnut ubilačkim napadom militantne grupe Hamas. „Krenuli smo u ofanzivu i ona će se nastaviti bez predaha, dok se ne ostvare svi ciljevi“, naveo je Netanijahu na društvenoj mreži X (Tviter).

On je pozvao stanovnike Gaze da ode iz te oblasti i naglasio da će izraelske snage svuda delovati silom. „Hamas želi da nas sve ubije. To je neprijatelj koji ubija decu i majke u njihovim domovima, u njihovim krevetima, neprijatelj koji otima starce, decu i mlade žene, koji kolje i masakrira naše građane, uključujući i decu, koja su samo izašla da uživaju u prazniku“, naveo je Netanijahu. Izraelski premijer je poručio da će bezbednost građana biti vraćena i da će Izrael pobediti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter