Izvor: BSC Happy
06.04.2023 u 09:48
0

RATNI AVIONI ZA KIJEV: Poljska bi da postane kao Ukrajina?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je tokom posete Varšavi u sredu da će Poljska pomoći u formiranju koalicije zapadnih sila za snabdevanje Ukrajine ratnim avionima, kao što je to učinila sa borbenim tenkovima ranije ove godine.

Ukrajina, koja se nada da će pokrenuti kontraofanzivu u narednim nedeljama ili mesecima, želi da obezbedi napredne borbene avione kao što su američki F-16 sa Zapada kako bi pomogla u borbi protiv ruskih osvajača i odbrani se od vazdušnih udara.

Varšava je bliski saveznik Kijeva i pomogla je da se podstakne podrška Zapada za snabdevanje glavnih borbenih tenkova Ukrajini kao deo koalicije sila, potez koji je u početku zapao u diplomatski ćorsokak koji je potom prevaziđen.

HIMARS PROTIV RUSKOG PVO!: Sve rakete uspešno oborene!

 – Kao što se vaše (poljsko) rukovodstvo pokazalo u tenkovskoj koaliciji, verujem da će se manifestovati i u koaliciji aviona –  rekao je Zelenski u govoru na trgu u Varšavi. 

Ukrajinski lider je rekao da Rusija neće pobediti Evropu dok Ukrajina i Poljska blisko sarađuju.

 – Poljska sa vama, rame uz rame, uspostavićemo slobodu u Evropi zauvek, tiranija će izgubiti u istoriji kada izgubi u Ukrajini –  rekao je on.

On je upozorio na opasnost od nestajanja solidarnosti za Ukrajinu i rekao da treba obezbediti artiljeriju i tenkove kada to zahteva bitka na linijama fronta. „Zato što je ovo bitka za slobodu i nemoguće je delimično pobediti“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter