Izvor: Sputnjik
06.04.2023 u 09:50
0

„IZA NATO-a RUŠILAČKI RATOVI, NEKAŽNJENI RATNI ZLOČINI“: Marija Zaharova „Nakon Jugoslavije i Iraka – ko je sledeći?“

NATO pokušava da svet učini opasnijim, trudeći se da ne dozvoli pojavu alternativnih centara i sve češće tvrdeći da ima globalnu ulogu i potrebu za širenjem izvan Evroatlantika, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i dodala da je vreme da alijansa „ode u penziju“.

RATNI AVIONI ZA KIJEV: Poljska bi da postane kao Ukrajina?

-Sve češće se od generalnog sekretara Jensa Stoltenberga mogu čuti izjave o globalnoj ulozi alijanse. Sve se radi kako bi svet postao još opasniji, kako se ne bi dozvolilo postojanje alternativnih centara moći, sposobnih da unište hegemoniju Zapada. Sve u svemu, sigurno se sa sigurnošću može konstatovati da su bezbednost i NATO – nespojive stvari. S tim u vezi, može se doći samo do jednog zaključka – vreme je da u 74. godini Severnoatlantski blok ode u penziju- izjavila je Zaharova, komentarišući sednicu Saveta NATO-a na nivou šefova diplomatija koja se održava povodom 74. godišnjice postojanja alijanse.Prema njenom mišljenju, NATO se pomoću Finske, koja je postala njegova članica, trudi da „uzurpira celokupan sistem evropske bezbednosti“.

-Finska je postala još jedna žrtva Severnoatlantske alijanse, čije su vlasti odlučile da se oproste od dugogodišnje neutralnosti svoje zemlje u zamenu za pretvaranje u zonu u blizini linije fronta, poligon za obuzdavanje Rusije na severozapadnom pravcu. Kao što vidimo, NATO ne namerava da se na tome zaustavi- zaključila je Zaharova.

Istakla je i da alijansa nema čime da se pohvali, jer su iza NATO-a ratovi, pretvaranje država u ruševine, nekažnjeni ratni zločini, ubistva civila i rušenja civilne infrastrukture. Zaharova se zapitala: ko je sledeći nakon Jugoslavije, Iraka, Avganistana i Libije?

Ukazala je na to da se predstavnici Severnoatlantskog bloka nisu umorili od ponavljanja da je to odbrambeni savez, mada celokupna istorija organizacije govori sasvim o sasvim suprotno.

Finska je 4. aprila postala 31. članica Severnoatlantskog sporazuma. Pristupanje Finske NATO podudarilo se sa godišnjicom potpisivanja Severnoatlantskog sporazuma 1949. godine u Vašingtonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter