Izvor: Tanjug
13.10.2021 u 12:53
0

POLJSKA GRADI GRANIČNI ZID: Zaštita od priliva migranata koštaće 404 miliona dolara

Poljska planira da potroši preko 1,6 milijardi zlota (404 miliona dolara) na izgradnju zida na svojoj granici sa Belorusijom, prema nacrtu zakona o kome bi poslanici danas trebalo da diskutuju u nastojanju da zaustave priliv migranata.

-Uprkos činjenici da je poljsko-beloruski deo državne granice ograđen bodljikavom žicom i žičanom ogradom, broj pokušaja prelaska granice se ne smanjuje, već raste“, navodi se u obrazloženju zakona objavljenom na veb stranici poljskog parlamenta. 

PROČITAJTE JOŠ: HOROR! UBILA DVOJE DECE: Majka je skočila sa visine od oko 60 metara sa bebom i sinčićem u naručju!

Od početka januara do kraja septembra, kako je rečeno, granična straža sprečila je 9.287 pokušaja prelaska granice iz Belorusije u Poljsku, a od toga oko 8.000 samo u poslednja dva meseca.

-Zbog činjenice da se ovakva situacija može nastaviti još mesecima, moramo da preduzmemo zaštitne mere-izjavio je portparol vlade Pjotr Miler.

Ukupni troškovi projekta iznose 1,6 milijardi zlota, od čega će izgradnja fizičke barijere koštati 1,5 milijardi zlota, a tehnička oprema 115 miliona zlota.

PROČITAJTE JOŠ:  ZBOG NEVERSTVA PROBOLA MUŽU ŽICU KROZ POLNI ORGAN: Vrisak naježio i komšije, a krv šikljala na sve strane – lekarima se SLOŠILO od zatečenog prizora

Poljska je u avgustu započela izgradnju ograde od bodljikave žice duž granice sa Belorusijom kako bi suzbila ilegalne granične prelaze uprkos kritikama da se prema nekim migrantima postupa nehumano.

Poljska i druge zemlje EU, Litvanija i Letonija, izvestile su o velikom porastu broja migranata iz zemalja poput Avganistana i Iraka koji prelaze poljsku granicu iz pravca Belorusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter