Izvor: BSC Happy
07.04.2023 u 16:28
0

KIJEV I VARŠAVA PROIZVODE SOVJETSKO ORUŽJE: Smeh ili plač?

Ukrajinski državni proizvođač oružja saopštio je u četvrtak da će pokrenuti zajedničku proizvodnju 125 mm metaka za tenkove iz sovjetske ere sa poljskim proizvođačem oružja Polska Grupa Zbrojeniova (PGZ).

Ukroboronprom je saopštio da će Poljska postati druga država članica NATO-a koja će pomoći Ukrajini u proizvodnji municije dok se zemlja bori protiv ruskih trupa koje su pokrenule invaziju punog obima pre više od 13 meseci.

 – U skladu sa sporazumom, planirane su nove proizvodne linije za proizvodnju veće količine municije za tenkovske topove kalibra 125 mm –  navodi se u saopštenju kompanije.

BAHMUT AD ACTA: Kraj bitke!

Sporazum je potpisan tokom posete predsednika Vladimira Zelenskog Poljskoj u sredu.

Ukrajina će obezbediti tehnologiju i poslati svoje stručnjake u poljske gradove gde će se nalaziti proizvodni pogoni s obzirom na visoke bezbednosne rizike.

Rusija je tokom celog rata izvodila vazdušne udare velikog dometa na ciljeve u Ukrajini.

Zvaničnici Ukroboronproma rekli su da je Rusija stalno napadala objekte za oružje, primoravajući je da premesti proizvodnju u bezbednije oblasti.

NA ČAJU SA SIJEM: Kina prodire u Evropu!

Kompanija je u februaru objavila da je počela da proizvodi municiju sa jednom zemljom NATO-a u centralnoj Evropi. 

Ukrajina uveliko zavisi od zaliha oružja i municije od svojih zapadnih saveznika tokom rata. Ukrajinski vojni komandanti stalno naglašavaju potrebu za većom municijom na linijama fronta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter