Izvor: Tanjug
07.04.2023 u 15:58
0

BAHMUT AD ACTA: Kraj bitke!

Ruske snage su vrlo verovatno zauzele centar žestoko osporavanog grada Bahmuta na istoku Ukrajine i prete ključnom putu snabdevanja ukrajinskih snaga na zapadu, saopštila je u petak britanska obaveštajna služba.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u sredu da će se njegove trupe povući iz malog grada, koji je mesecima bio glavni fokus ruskog napada na Ukrajinu, ako dođu u opasnost od opkoljavanja.

Upitan da prokomentariše britanski izveštaj, portparol ukrajinske vojne komande rekao je da je situacija u Bahmutu teška i da ruske snage koncentrišu sve napore da zauzmu grad, ali da nemaju „strateški uspeh“.

PET DANA PREDSEDNIK A VEĆ NOŽ U LEĐA: Saborci Milatovića traže da podnese ostavku na mesto predsednika!

Bitka za Bahmut, jedan od poslednjih urbanih centara u istočnoj ukrajinskoj pokrajini Donjeck koji je tek pao u ruke ruskih snaga, pokazala se jednom od najkrvavijih u ratu. 

Donjeck je jedna od četiri provincije u istočnoj i južnoj Ukrajini koje je Rusija proglasila pripojenim prošle godine i nastoji da ih u potpunosti okupira u onome što se čini kao pomak u svojim ratnim ciljevima nakon što nije uspela da pregazi zemlju na početku rata.

Dnevno ažuriranje britanske vojne obaveštajne službe u petak bilo je u suprotnosti sa uobičajenim naglaskom na ukrajinskim uspesima.

 – Rusija je ostvarila dalji napredak i sada je vrlo verovatno napredovala u centar grada i zauzela zapadnu obalu reke Bahmutke.

NA ČAJU SA SIJEM: Kina prodire u Evropu!

Ključni ukrajinski put snabdevanja 0506 zapadno od grada je verovatno ozbiljno ugrožen“, navodi se u saopštenju.

Portparol Istočne vojne komande Sergej Čerevatiji rekao je da Ukrajina kontroliše situaciju u Bahmutu i ​​da razume ruske namere.

 – Situacija je teška, neprijatelj koncentriše maksimalne napore da zauzme Bahmut. Međutim, on trpi ozbiljne gubitke i ne postiže strateški uspeh“, rekao je Čerevatiji telefonom, bez detalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter