Izvor: BSC Happy
07.04.2023 u 16:42
0

KRVAVI BAHMUT: Prvi svetski rat u malom!

Pentagon i šefovi NATO-a umanjili su njegov strateški značaj. Ipak, Rusija i Ukrajina se i dalje bore za mali grad Bahmut. Ili su se bar borili?

Posle osam meseci rovovskog rata, ukrajinske snage su opkoljene sa tri strane, linije snabdevanja Kijeva su pohabane, a Moskva kaže da kontroliše nešto više od dve trećine Bahmuta, uključujući deo centra. 

Ipak, Ukrajina je obećala da će nastaviti da brani grad i angažovana je u žestokim uličnim borbama u zapadnim oblastima, iako obe strane nose velike gubitke.

KIJEV I VARŠAVA PROIZVODE SOVJETSKO ORUŽJE: Smeh ili plač?

Neki vodeći zapadni vojni analitičari sugerišu da bi moglo imati smisla da se ukrajinske snage vrate na novu utvrđenu odbrambenu liniju, ali Kijev se držao.

Grad se nalazi u Donjecku, delu industrijalizovanog regiona Donbasa koji uglavnom govori ruski, koji Moskva želi da pripoji svojoM „specijalnom vojnom operacijom“.

Imala je predratnu populaciju od 70.000-80.000.

Podsećajući na Prvi svetski rat, bitka za Bahmut se vodila iz rovova nemilosrdnim artiljerijskim i raketnim udarima preko teško miniranog bojnog polja koje su komandanti sa obe strane opisivali kao „mlinac za meso“.

To je takođe uključivalo borbe od kuće do kuće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter