Izvor: Tanjug
31.10.2022 u 15:57
0

POTPISAĆE OBAVEZUJUĆI UGOVOR: Poljska izabrala Južnu Koreju kao partnera za izgradnju nuklearne elektrane

Poljska vlada je saopštila danas je da izabrala Južnu Koreju za partnera za izgradnju svoje druge planirane nuklearne elektrane, nakon što je par dana ranije odabrala SAD i kompaniju Vestinghaus za izgradnju prve nuklearke.

Planovi ove centralnoevropske zemlje da izgradi dve nuklearne elektrane deo su napora da sagoreva manje uglja i poveća energetsku nezavisnost, prenosi agencija AP.

SLOVENIJA ISPORUČILA TENKOVE M-55S UKRAJINI: Železnicom prebačeni u Poljsku, a onda predati ukrajinskoj vosci!

Zvaničnici poljske i južnokorejske vlade, kao i predstavnici njihovih energetskih kompanija sastali su se danas u Seulu da bi potpisali memorandum o razumevanju o saradnji na izgradnji nuklearne elektrane u Patnovu, mestu udaljenom oko 230 kilometara jugozapadno od Varšave.

Naredne godine bi trebalo da bude potpisan obavezujući ugovor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poljske energetske kompanije PGE i ZE PAK potpisale su pismo o namerama za saradnju s preduzećem „Koreja Hidro & Nuklear Pauer“.

Poljska decenijama planira da izgradi nuklearnu elektranu kako bi zamenila stare elektrane na ugalj i ublažila zagađenje vazduha koje je među najgorima u Evropi.

Ruska invazija na Ukrajinu i korišćenje energije za vršenje ekonomskog i političkog pritiska na evropske zemlje pojačali su urgentnost traganja Poljske za alternativnim izvorima energije, navodi američka agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter