Izvor: Sputnjik
20.09.2023 u 10:08
0

„PREDAJTE ORUŽJE“: ALIJEV dao ULTIMATUM JERMENIMA – NAROD PRED EGZODUSOM!

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da uspešno nastavlja antiterorističku operaciju u Nagorno-Karabahu, dok je predsednik zemlje Ilham Alijev rekao da će operacija biti obustavljena nakon što jermenske snage polože oružje.

– Neutralisani su borbeni položaji, vojna vozila, artiljerijski i raketno-protivvazdušni sistemi, stanice za elektronsko ratovanje i druga vojna sredstva koja pripadaju formacijama Oružanih snaga Jermenije – saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.
Vojni resor je istovremeno demantovao informacije koje su se pojavile na jermenskim nalozima na društvenim mrežama da Oružane snage republike koriste udarne dronove tokom operacije.
U međuvremenu, predsednik zemlje Ilham Alijev je tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom poručio da će Baku obustaviti operaciju ukoliko jermenski vojnici polože oružje, saopštila je pres-služba predsednika.
Alijev je istakao da je Azerbejdžan morao da pokrene antiterorističke mere lokalnog karaktera u regionu kako bi sprečio nove provokacije Jermenije u Nagorno-Karabahu. On je dodao da se tokom operacije onesposobljavaju vojni ciljevi, te da meta granatiranja nije civilno stanovništvo, ni infrastrukturni objekti.

„Alijev je saopštio da će antiteroristička operacija biti obustavljena ako se položi oružje i jermenske snage budu razoružane“, saopštila je njegova administracija.

Blinken je izrazio zabrinutost zbog situacije, pozvao na prekid vatre i istakao da SAD podržava direktni dijalog između Bakua i predstavnika Jermena koji žive u regionu Karabaha.
Oglasio se i ministar spoljnih poslova Jermenije Ararat Mirzojan koji je tokom sastanka sa aktuelnim predsednikom OEBS-a, ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem u Njujorku, pozvao da se hitno pokrenu mehanizmi OEBS-a kako bi se zaustavio sukob u Nagorno-Karabahu.
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana u utorak je saopštilo da je Baku pokrenuo antiterorističku operaciju lokalnog karaktera u Nagorno Karabahu radi uspostavljanja ustavnog poretka.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter