Izvor: TANJUG
20.09.2023 u 08:43
0

JERMENIJA OBJAVILA BROJ POGINULIH U NAGORNO-KARABAHU: Stradale tri žene, dvoje dece i dva muškarca, među žrtvama i gradonačelnik

Sedam civila, uključujući dvoje dece, ubijeno je u Nagorno-Karabahu u azerbejdžanskom granatiranju, javila je jermenska državna agencija Armenpres.

Agencija je navela, da je prema informacijama iz kancelarije ombudsmana iz otcepljenog nepriznatog regiona Karabaha, broj civilnih žrtava dostigao sedam i da su poginule tri žene, dvoje dece i dva muškarca, prenela je agencija RIA Novosti.Gradonačelnik grada Martuni Aznavur Sarjan poginuo je tokom borbe sa azerbejdžanskim snagama, javio je jermenski portal 24njuz.am.

OVO JE KIMOVA NASLEDNICA: Retko je viđa, a LJUBAV OCA I ĆERKE (10) na JEDNOM DOGAĐAJU svi su ispratili (VIDEO)

Prethodno je ombudsman Gegam Stepanjan saopštio da je u Nagorno-Karabahu poginulo ukupno 27 osoba, od kojih je dvoje civila Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je danas da su vojne akcije u regionu Nagorno-Karabaha uspešno nastavljene i da su neutralisani borbeni položaji, kao i naoružanje i vojna oprema jermenskih oružanih snaga.

Ministarstvo je na Telegramu odbacilo tvrdnje na društvenim mrežama na nekoliko jermenskih naloga da azerbejdžanske oružane snage granatiraju naseljena područja u Nagorno-Karabahu. Ministarstvo tvrdi da je azerbejdžanska vojska visoko preciznim oružjem gađala samo legitimne vojne ciljeve, preneo je Rojters.

Ministarstvo je prethodno takođe demantovalo da Azerbejdžan koristi dronove u napadu na ciljeve u Nagorno-Karabahu i negiralo da granatira položaje ruskih mirovnih snaga u toj oblasti.

Azerbejdžan je saopštio u utorak da pokreće „lokalne antiterorističke mere“ u Nagorno-Karabahu i zahteva povlačenje jermenskih trupa iz regiona. Jerevan je zauzvrat rekao da nema jermenskih snaga u Karabahu i da Azerbejdžan sprovodi „agresiju velikih razmera“. Stanovnici jermenske prestonice izašli su na ulice da protestuju ispred zgrade vlade, okrivljujući rukovodstvo zemlje i premijera Nikola Pašinjana za situaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter