Izvor: Happy BSC
14.10.2022 u 21:35
0

„Pregovori će da krenu onda kada Zapad shvati da ne može da pobedi Rusiju“, u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 232. dan rata u Ukrajini, a to su informacije da su odbijeni naleti ukrajinskih snaga na Krasni Liman, a predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ima obaveštajne podatke o diverziji na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarima Đurom Bilbijom i Draganom Vujičićem i istoričarem prof. dr Milojem Pršićem.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Đuro Bilbija izjavio je da je najznačajnija vest povezana sa sukobom u Ukrajini izjava Vladimira Putina u kojoj je ruski predsednik poručio da se masovna granatiranja, kao što su bila u poslednja tri dana, za sada ne planiraju.

“Ja mislim da je danas u suštini, pa već nekoliko dana, najvažnije od svega da se front nikuda ne pomera, niko ništa ne osvaja bitno, niko nikuda ne prodire bitno. Mada je ruska vojska, do sada smo govorili ruska vojska ili ruska armija ili oružane snage Rusije zajedno sa oružanim snagama odnosno armijama donbaskih republika. Sada je to jedno, to više nisu ni savezničke snage kako su to Rusi ranije govorili, to je sada sve ušlo u sastav oružanih snaga Rusije. Sada trenutno ratuju oružane snage Rusije i one su ušle u strateški važan grad za dalji razvoj situacije na frontu koji se zove Bahmut, do pre dve godine zvao se Artjomovsk. To je važan grad, šli su Rusi sa istoka i jugoistoka, i dva dela na periferiji su već zauzeta i napreduju prema centru. Kada taj grad bude oslobođen ili zauzet, kada pređe pod rusku kontrolu, onda se Rusima otvara pravac za napredovanje prema Kramatorsku i Slavjansku, a ukrajinski garnizoni koji drže Seversk i Soledar verovatno će morati da se evakuišu da ne bi bili uhvaćeni u obruč. Najvažnije od svega je da su nastavljena ruska raketiranja dalekometnim raketama iz Kaspijskog i Crnog mora, po strateškim ciljevima u Ukrajini, pre svega energetskim, ali i komandnim punktovima. To već tri dana traje, danas je najmanjeg inteziteta. Putin je danas rekao da od 29 ciljeva projektovanih za uništavanje, nije uništeno još uvek njih sedam, i tih sedam će biti dotučeno u narednim danima ali više masovnih udara, kao što su bili u prethodna tri dana neće biti. To će garantovano učiniti nezadovoljnim neke u Rusiji i neke čak krugove u Rusiji koji se zalažu za to da cela ukrajinska vojna infrastruktura bude uništena, da sve od civilne infrastrukture što je u službi ukrajinskog i NATO-vskog nastavljanja rata bude takođe uništeno. Ljudi sa razlogom, po mom mišljenju, govore da je to trebalo učiniti čak u prvim nedeljama rata. Nešto od toga je rađeno u prvim danima rata ili specijalne vojne operacije, kako god da to zovemo. Putin je danas rekao: “Za sada nećemo više ići ovako, a za dalje će se videti”. To “za dalje će se videti” je značajnije jer da se nastavilo kao 10. i 11. oktobra ukrajinska infrastruktura bila bi uništena najviše u narednih 10 do 15 dana preduslov da se rat brzo završi”, izjavio je Bilbija.

„Ovo je rat koji Amerikanci vode i protiv Evrope i protiv Rusije, bez obzira što se kunu da su im Evropljani saveznici“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

 Dragan Vujičić rekao je da je ovo prvi rat koji Rusija otvoreno vodi protiv celog sveta, a da je njegova najgora komponenta informativni rat.

“Ovo je prvi rat koji Rusija otvoreno vodi protiv celog sveta. Ako se vratimo u nazad četiri dana da vidimo koji su bili odgovori na ove masovne udare na 20 gradova u Ukrajini. Ako krenemo od toga da se predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio MMF-u hitno zahtevajući dve milijarde dolara  za njegovu infrastrukturu, znači da Rusija ratuje sa MMF-om. Ako uzmemo u obzir da je u utorak imao telefonski razgovor sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i ponovo je počeo da traži oružje i municiju i da je prvi put čuo: “Volodimire prestani da tražiš”, ali da mu je ipak odobren 25. paket naoružanja i da je ta suma novca dostigla sve zajedno 67 milijardi dolara u ovoj budžetskoj godini i prvom mesecu naredne. Da bismo povukli paralelu, ukrajinski vojni budžet je oko 5,8 milijardi dolara, dakle nikad više novca, a ruski budžet je oko 50ak milijardi dolara. Možemo da shvatimo koliki je to novac i koliko su sredstva tamo otišla. Rat sa Nemačkom je išao dotle da je u sredu ispao skandal u Nemačkoj kada je njihova sekretarka pri ministarstvu odbrane izjavila da u njihovim magacinima imaju oružja za dva dana, 19,7 milijardi dolara je otišlo za Ukrajinu, a oni vode da su Ukrajinu pomogli sa 600, 700 miliona dolara. to je ogromna razlika. To je apsolutno rat sa celim svetom. Četvrta komponenta rata koja je možda najgora, i koja je najstrašnija, to je taj informativni rat. Ponovo su uvedene neke od najstrašnijih psihološko-propagandnih operacija. Ovoga puta su one vezane za ratne zločine navodno ruskih vojnika koji su otkriveni. Olga Denisova, jedna osoba koja je zadužena za ljudska prava u ukrajinskoj vladi, koja je trebala da bude smenjena posle skandala u Davosu proletos, kada je u paviljonu Davosa napravila jednu izložbu gde je šokirala zapadne novinare, koji kada su otišli na mesto događaja shvatili su da je to potpuna budalaština. Ovoga puta je ona toliko preterala da je izmislila silovanja dečaka od godinu dana, od dve godine….”, rekao je Vujičić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „U ovom ratu Rusija brani princip pravde i istine. Ako ona ne završi posao sa nacistima u Ukrajini nama se crno piše“

Prof. dr Miloje Pršić izjavio je da će pregovori o okončanju ovog sukoba početi kada Zapad shvati da ne može da pobedi Rusiju.

“Da bi uopšte krenuli ozbiljni pregovori, imali smo one pregovore koji su počeli, imali su neki pozitivan pomak, već sutradan su to Džonson i Amerika to zaustavili i rekli da to više ne važi, ne boduju. Od tog trenutka je Ukrajina pod apsolutnom kontrolom SAD i Velike Britanije. Onda sledi onaj problem oko nuklearke u Zaporožju, oko njenog granatiranja, pa se optužuje Rusija da ona pravi te probleme. Ovih dana su rusi odgovorili da njima ne pada na pamet da “pucaju sebi u nogu” jer nema rezona tu nikakvog. Ekipa koja je bila u Zaporožju, ona je po svoj prilici podnela neki izveštaj koji “nit smrdi, nit miriše”. Apsolutno neutralan. Morala je da ustanovi činjenično stanje da Rusija ne vrši granatiranje ni u kom slučaju, već da te provokacije čini Ukrajina. Ukrajina sa druge strane ima potpuno vezane ruke da bilo šta preduzme. Ministar spoljnih poslova Ukrajine je apsolutno protiv bilo kakvih pregovora, Zelenski čak odbija da bilo šta razgovara sa Vladimirom Putinom. To je indirektno govor Zapada. Pregovori će da krenu onda kada Zapad shvati da ne može da pobedi Rusiju”, smatra istoričar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter