Izvor: Blic.rs
07.10.2020 u 21:10
0

PREGOVORI O PREKIDU VATRE: Sutra razgovor u okviru OEBS-ove Minsk grupe u Ženevi, druga runda u Moskvi

Zemlje kopredsedavajuće OEBS Minsk grupom Francuska, Rusija i SAD održaće pregovore o Nagorno-Karabahu 8. oktobra u Ženevi i 12. oktobra u Moskvi, najavio je danas francuski ministar Evrope i spoljnih poslova Žan Iv le Drian.

Ministar nije otkrio na kom nivou će se odvijati pregovori, prenosi TASS.

– Za sada nismo postigli rezultate. Pregovori traju već 11 dana. Jedna runda održaće se sutra u Ženevi, druga će se održati u ponedeljak u Moskvi – rekao je Le Drian.

On je izrazio nadu da će to dovesti do direktnih pregovora između zaraćenih strana.

Pregovori o mirovnom rešenju o Nagorno-Karabahu vode se u okviru OEBS-ove Minsk grupe, kojom Francuska, Rusija i SAD, od 1992. Lideri tri koprededavajuće države 1. oktobra usvojili su saopštenje o Nagorno-Karabahu. Lideri su osudili eskalaciju nasilja i pozvali na trenutni prekid vatre.

OBAVEZNO PROČITAJTE

LOPOVI OD OVOGA BEŽE! Čudo od alarma i to za 2 EVRA (VIDEO)

ZAPANJUJUĆA ANALIZA NEMAČKOG VIRUSOLOGA Ne dramite, mi smo u trajnom talasu KORONE

A OD OČEVA – NIŠTA Evo kako pamet sa majki prelazi na decu

APSOLUTNI POBEDNICI! Za ovih pet znakova oktobar je ZLATNI MESEC

Putin i Lukašenko razgovarali o Nagorno-Karabahu

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko telefonom su razgovarali o situaciju u Nagorno-Karabahu, Kirgistanu i o ponovnom otvaranju granica.

Predsednici su pozvali na trenutno mirno rešenje, jer ljudi neprestano ginu u regionu, preneo je TASS pisanje agencije BeITA.

Dogovorili su se i da zaduže vlade dveju zemalja da se pozabave pitanjem ponovnog otvaranja belorusko-ruske granice.

Dvojica predsednika izrazila su zabrinutost zbog ponovnog širenje korona virusa, a Lukašenko je tokom razgovora još jednom čestitao rođendan Putinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter