Izvor: TANJUG
10.09.2022 u 17:41
0

PREGOVORI SA NEMAČKOM: Poljska planira da uključi i Izrael u priču o odšteti na ime Drugog svetskog rata

Poljska želi da uključi Izrael u pregovarački proces sa nemačkom vladom o isplati odštete za gubitke tokom Drugog svetskog rata, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

-Želimo da održimo razgovore u Berlinu, a takođe i da pozovemo predstavnike Izraela. Na kraju krajeva, polovina poljskih žrtava bili su građani jevrejskog porekla -rekao je Moravjecki u intervjuu za „Špigl“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Moravjecki nije isključio da bi Poljska kasnije mogla da se obrati međunarodnim sudovima. 

Početkom meseca poljske vlasti su saopštile da traže 6,2 biliona zlota (oko 1,3 biliona dolara) od Nemačke na ime reparacije za štetu iz Drugog svetskog rata.

Nemačka vlada je više puta izjavljivala da ne namerava da izvrši isplate Poljskoj, jer u Berlinu smatraju da su već platili velike reparacije, navodeći da se Poljska odrekla reparacija 1953. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter