Izvor: novosti
14.08.2023 u 09:05
0

PRIČA O KRAJU RATA, A ŠALJE UBITAČNO ORUŽJE: Nemački kancelar Olaf Šolc „založio“ se za diplomatsko rešenje

Nemački kancelar Olaf Šolc založio se danas za diplomatsko rešenje za okončanje rata u Ukrajini, istakavši da su sadašnji razgovori veoma važni i da bi mogli da omoguće mir. On je rekao da su prošlonedeljni mirovni pregovori u Saudijskoj Arabiji bili veoma važni.
ČEDO ZAPADA: Sve terorističke grupe dolaze sa zapada, zapad samo čerupa BRIKS, JASNO OBJASNIO NIKOLAJ PETRUŠEV

– Doduše, oni su samo početak, ali to je ipak nešto veoma posebno – istakao je on.

Šolc je rekao da je u razgovorima pored zemalja Latinske Amerike i Afrike učestvovala i Kina, što bi mogao biti način da se omogući mir.

– Zbog toga ima smisla da nastavimo sa ovim razgovorima, jer, vrlo konkretno, oni povećavaju pritisak na Rusiju da shvati da je na pogrešnom putu i ​​da treba da povuče trupe i omogući mir – naglasio je on.

Šolc nije isključio isporuku krstarećih raketa „Taurus“ Ukrajini. Na pitanje zašto Nemačka još nije isporučila te rakete, Šolc je kazao da će nemačka vlada kao i u prošlosti, uvek pažljivo proveravati svaku odluku, „šta funkcioniše, šta ima smisla, kakav može biti naš doprinos“, dodavši da ne želi da se žuri po ovom pitanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter