Izvor: BSC Happy
28.09.2023 u 13:42
1

MUZIKOM DO DIPLOMATIJE: Entoni Blinken pokrenuo novu globalnu inicijativu i latio se električne gitare, ali mnogo pre njega tu inicijativu pokrenuo ministar Dačić

Da ministar inostranih poslova Republike Srbije Ivica Dačić obožava da peva, i da to radi jako dobro, uverili su se mnogi predstvanici međunardne zajednice kao i političari sa kojima se susretao tokom karijere. Setimo se samo kako je Turskom predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu svojevremeno pevao na jednom prijemu O Sole Mio. A da muzika kao sredstvo diplomatije igra važnu ulogu videli smo i kod Američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je tek juče promvisaoovu ideju Srpskog ministra.

Američki državni sekretar Entoni Blinken pokrenuo je Inicijativu za globalnu muzičku diplomatiju, i tom prilikom se latio električne gitare. Inicijativa je pokrenuta kao pokušaj da se muzika uzdigne kao diplomatsko sredstvo za promovisanje mira i demokratije, kao i da se podrže širi spoljnopolitički ciljevi Sjedinjenih Država, navodi se u zvaničnom saopštenju američkog Stejt departmenta.

PRVI SNIMAK HELIKOPTERA KOJI SE SRUŠIO U GRČKOJ: Snimci lede krv u žilama (VIDEO)

Šef diplomatije SAD je na društvenoj platformi X, ranije poznatoj kao Tviter, objavio snimak na kom peva i svira električnu gitaru.

Nisam mogao da propustim večerašnju priliku da spojim muziku i diplomatiju. Bilo mi je zadovoljstvo pokrenuti novu inicijativu za globalnu muzičku diplomatiju Stejt departmenta“, tvitovao je državni sekretar Blinken.

Na snimku koji traje nešto manje od četiri minuta, Blinken izvodi pesmu „Hoochie Coochie Man“ Madija Votersa.

Korišćenje muzike u diplomatiji je mnogo pre Blinkena promovisao srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Koji je svojevreemno o svom diplomatskom pevanju napisao u autorskom tesktu

Gospodo, vi koji kritikujete, a na šta imate pravo, kažem vam: Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsjednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko delova, da bi Srbiija nešto dobila“, poručuje Dačić i dodaje:

„Za razliku od nekih, moje pevanje, i to pred stranim diplomatama, nije odmoglo već pomoglo, jer činjenica je da je diplomatska aktivnost priznatija nego ikada. Smeta vam kada Dačić peva, a ne smeta kada su to radili Putin, Obama ili kada je Klinton pevao“.

Prema njegovim rečima, u redu je da kritikujemo jedni druge, tako se dolazi do boljih rješenja, ali ne i da se medjusobno mrzimo. „Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu“, napisao je Dačić tada  u autorskom tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MUZIKOM DO DIPLOMATIJE: Entoni Blinken pokrenuo novu globalnu inicijativu i latio se električne gitare, ali mnogo pre njega tu inicijativu pokrenuo ministar Dačić”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter