Izvor: TANJUG
14.08.2023 u 07:58
0

ČEDO ZAPADA: Sve terorističke grupe dolaze sa zapada, zapad samo čerupa BRIKS, JASNO OBJASNIO NIKOLAJ PETRUŠEV

Skoro sve aktuelne velike terorističke grupe su stvorene, snabdevane i finansirane od strane specijalnih službi koje sprovode odluke zapadnih zemalja, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike (BRIKS) u Johanesburgu.

MOŽE LI BRIKS DA NADJAČA G7: Satanak u Johanezburgu nove teme i nove inicijative, PUTIN ne ide umesto njega Lavrov

Petrušev je ocenio da je terorizam -kakav postoji danas, oruđe za direktno promovisanje uticaja SAD i njihovih satelita-. Prema njegovim rečima, zvanična Moskva smatra da su zajednički napori u borbi protiv terorizma jedna od prioritetnih oblasti saradnje unutar BRIKS-a.

Zapad godinama destabilizuje situaciju u zemljama BRIKS-a – Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini i Južnoj Africi -namerno izazivajući unutrašnje i spoljne sukobe, izjavio je  Patrušev. -Dugi niz godina kolektivni Zapad destabilizuje situaciju u zemljama BRIKS-a i eksploatiše najbogatije resurse afričkog kontinenta u duhu kolonijalne prakse“, rekao je

On je takođe optužio zapadne zemlje da postavljaju svoja pravila u azijsko-pacifičkom regionu i na Bliskom istoku, kao i na postsovjetskom prostoru, uključujući Zakavkazje i Centralnu Aziju. -U svim pomenutim regionima zapadnjaci namerno potpiruju međuetničke, međuverske i međudržavne sukobe“, smatra Patrušev.  Među oruđima koje Zapad koristi, rekao je , nalaze se vojna sila, političke ucene i nezakonite ekonomske sankcije, kao i pokušaji da se -nametnu promene u običajima i tradicijama u našim zemljama, negiraju univerzalne ljudske vrednosti i mešaju se u unutrašnje stvari suverenih naroda. Prema rečima Patruševa, takva aktivnost najviše šteti privredama u razvoju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter