Izvor: BSC HAPPY/SPUTNIK
14.08.2023 u 08:03
0

ZAPLENJENA NATO TEHNIKA NA IZLOŽBI U MOSKVI: Trofeji slabe pokretljivosti i komplikovani za održavanje

Planirano je da zaplenjena tehnika NATO-a bude predstavljena na međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2023“ koji će se održati od 14-20. avgusta aerodromu Kubinka u Moskovskoj oblasti.

„U okviru foruma planirano je predstavljanje tehnike NATO, koju su ruski vojnici zaplenili tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini“, rekao je izvor blizak organizatorima.

On je precizirao da će na izložbi biti moguće videti „nekoliko primeraka zapadne oklopne tehnike, uključujući borbena vozila pešadije“. Ruske snage su u zoni specijalne operacije zaplenile nekoliko primeraka tehnike, uključujući tenkove „leopard“ i „amh“, borbena vozila pešadije „bredli“.

Iz holdinga „Visokoprecizni kompleksi“ isticali su da su su stručnjaci kompanije do sada uspeli da se upoznaju sa šest tipova strane zarobljene tehnike. Stručnjaci ruske odbrambene industrije naglasili su dobru oklopnu zaštitu NATO tehnike, iako su skrenuli pažnju na njenu slabu pokretljivost i mogućnost remonta, kao i suviše složenu konstrukciju i komplikovano održavanje.

OSLOBAĐAJU SE SVOG ĐUBRETA: Rajnmetal kupio stare tenkove Leopard iz Belgije za Ukrajinu(VIDEO)

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka. Forum će od 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum od 18-20. avgusta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter