Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
14.08.2023 u 08:24
0

CIRKON – NEKOLIKO PUTA BRŽI OD ZVUKA: Rusija oprema nove nuklearne podmornice hipersoničnim raketama

Rusija je u procesu opremanja svojih novih nuklearnih podmornica hipersoničnim raketama „cirkon“, rekao je šef najvećeg ruskog brodogradilišta Aleksej Rahmanov.

„Višenamenske nuklearne podmornice biće redovno opremljene raketnim sistemom ‘cirkon’. Radovi su u toku“, rekao je za Rahmanov, glavni izvršni direktor Ujedinjene brodogradnje.

Podmornice klase Jasen-M, poznate i kao projekat 885M, su podmornice sa krstarećim raketama na nuklearni pogon, izgrađene da zamene podmornice iz sovjetske ere kao deo programa modernizacije vojske i flote. Hipersonične rakete „cirkon“ na moru imaju domet od 900 kilometara i mogu da putuju brzinom koja je nekoliko puta veća od brzine zvuka, što otežava odbranu od njih.

DA LI JE OVIM NAORUŽANJEM PATRUŠEV PRETIO UNIŠTENJEM SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Od Kinžala preko Cirkona i Sarmata do Posejdona!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije ove godine da će Rusija početi sa masovnim isporukama raketa „cirkon“ kao deo napora zemlje da pojača svoje nuklearne snage. Ruska višenamenska fregata „Admiral Gorškov“, koja je ranije ove godine testirala svoje sposobnosti u zapadnom delu Atlantskog okeana, već je opremljena raketama „cirkon“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter