Izvor: SPUTNIK
14.08.2023 u 08:57
0

RUSI ŽESTOKO: Novi ruski napad na Odesu, eksplozije u Hersonu; Rusi testirali novi izviđački sistem u ratnoj zoni

U Kijevu i u više ukraijnskih oblasti tokom noći proglašena je bila vazdušna opasnost, a eksplozije su odjekivale i u Hersonu. Novi ruski napad na lučki grad Odesu

Donjeck opet zasut kasetnim bombama, krajinske trupe ispalile su još dve kasetne granate na Donjeck jutros u 7.30 časova po moskovskom vremenu.

Ukrajinske trupe ispalile su dva kasetna projektila kalibra 155 milimetara na Donjeck, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine. Ruska avijacija predvođena lovcima-bombarderima Su-34 vojne grupe „Jug“ izvele su nalete na položaje dve ukrajinske brigade, saopštio je načelnik pres centra te grupe Vadim Astafjev.

Pogođeno je skladište naoružanja i municije, zatim dva položaja gde se nalazilo ljudstvo i vojna tehnika 110. posebne mehanizovane brigade u Avdejevki, a gađani su položaji sa ljudstvom i u Bogdanovki, Kleščejevki, Andrejevki, Belogorovki, Krasnogorovki i u Spornom.
I artiljerija grupe „Jug“ je zabeležila uspehe uništivši dva ukrajinska minobacača kalibra 120 milimetara u blizini Verhnekamenskog Krasnogorovke.

-Naselja Netajlovo u Donjecku je u 7:30 časova gađano dve granate kalibra 155 milimetara“, navodi se u saopštenju.

Takođe, posle ponoći je zabeleženo gađanje istog dela  Donjecka sa dve kasetne granate kalibra  155 milimetara, navodi se u prethodnom izveštaju.

Situacija na južnom delu fronta se stabilizovala, ukrajinska vojska ne preduzima aktivne pokušaje ofanzive nakon što je razbijena na zaporoškom delu frtona kod Orehova, izjavio je komantant helikopterske jedinice sa kodnim imenom „Samara“.

Vladimir Rogov, ruski zvaničnik u delovima Zaporožja koje kontroliše Moskva, rekao je da je bilo intenzivnih borbi južno od Velike Novosilke dok ukrajinske trupe pokušavaju da prođu kroz ruske linije i potisnu se do obale Azovskog mora kao deo kontraofanziva Kijeva.

-Neprijatelj je uspeo da uđe i učvrsti se u severnom delu Urožajna posle dve nedelje najtežih i najkrvavijih borbi za ovo naselje-, rekao je Rogov, misleći na isti deo linije fronta.

On je rekao da ruski vojnici i dalje kontrolišu južni deo Urožajne, dodajući da ukrajinske snage očigledno imaju za cilj da preuzmu kontrolu nad gradom južnije, Staromlinovkom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter