Izvor: HAPPY BSC
21.12.2022 u 22:03
0

Prof. dr Veselin Konatar u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Bezbednost je nedeljiva, onoliko koliko je Rusija sigurna toliko je sigurna i Evropa!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 301. dan rata u Ukrajini. Naši gosti, koji su analizirali najnovija dešavanja povezana sa ovim sukobom, bili su: Đuro Bilbija, portal “Fakti”, Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i prof. dr Veselin Konatar, doktor nauka za bezbednost.

Za posetu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Vašingtonu prof. dr Veselin Konatar izjavio je da ne predstavlja nikakvo iznenađenje jer se nalazimo u kritičnom trenutku za dalji tok rata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Poseta Zelenskog Vašingtonu nije nikakvo iznenađenje, niti je ovo neki momenat koji je iznenađujući za nas koji gledamo to sa strane. To je prva poseta Zelenskog nekoj zemlji od početka rata u Ukrajini. Ovo je trenutak koji je kritičan uopšte za dalji tok rata, koji nesumljivo ima samo jedan epilog, a to je da će ruska mašinerija to u narednom periodu sasvim sigurno zgaziti. Pitanje koje se postavlja, ja nisam stručnjak za vojnu taktiku i strategiju, jer kada dođemo do ovih scena koje mnogo više liče na video igrice koje deca igraju i zaista ovaj rat u mnogome liči na te video igre, jer se u realnom vremenu prate sva ta kretanja na terenu, ali kada dođemo do ovakve situacije, onda analizu i strategije i taktike na frontu mogu mnogo bolje da daju vojnici. Ono što ja mogu da komentarišem, da kažem da to ulazi u neku sferu mog bližeg interesovanja, je zašto je došlo do ovoga rata i da li se ovaj rat uopšte mogao izbeći? Gledajući sve te indikatore unazad dugo godina, može se izvući samo zaključak: Ovaj rat se nije mogao izbeći„, zaključio je Konatar.

Đuro Bilbija za „AKTUELNOSTI“: „Ukrajina bez američke i zapadne pomoći, kapitulirala bi odavno!“

Stručnjak je dodao da je bezbednost nedeljiva, i da konkretno bezbednost same Evrope zavisi od toga koliko je Rusija sigurna.

“Pre svega, bezbednost je nedeljiva. Ne može biti jedan, posebno u savremenim uslovima, ne može jedan kraj sveta, bez obzira koji, biti bezbedan, a drugi ne. Po sistemu koncentričnih krugova to se prenosi svuda. Kada je reč o bezbednosti same Evrope oni su birali to, oni su učestvovali u tome i Evropa nije celina koja samostalno donosi odluke. Evropa je pod uticajem Vašingtona i Engleske prosto instrument u rukama tih globalnih elita, a Zelenski je samo jedna lutka u ovoj igri, na globalnoj šahovskoj tabli. Govoriti o bezbednosti Evrope je isto što i govoriti o bezbednosti Rusije. Tu možemo staviti znak jednakosti, onoliko koliko je Rusija sigurna toliko je sigurna i Evropa i svi ostali koji učestvuju u ovom ratu“, smatra Konatar.

On je dodao da smatra da će raketni sistemi “Patriot” biti isporučeni Ukrajini jer je u interesu SAD da ovaj rat traje što duže.

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Dve poražene sile iz Drugog svetskog rata koriste ovu „igru mešanja karata“ da se na velika zvona vrate na političku i vojnu scenu!“

“Mi vidimo da od početka rata, da svakodnevno se te vojne aktivnosti podižu na neki veći nivo uvode se neke nove vrste naoružanja što ovom ratu daje jednu sasvim drugu dimenziju. Došli smo do toga da Zelenski traži da mu se isporuče najsavremeniji raketni sistemi “Patriot”. Da li će biti isporučeni ili ne? Ja mislim da hoće. Ja mislim da je to u interesu SAD, da ovaj rat traje što duže. Isporučivaće naravno sve što bude moglo da se isporuči, uz jedan naglasak da ne baš i one najsavremenije sisteme koje imaju, jer ni Rusi na drugoj strani ne koriste najsavremenije oružje koje poseduju. Ovo je prosto poligon gde se ispituju nove vrste naoružanja, nove strategije, nove taktike ratovanja tako da je Ukrajina prosto objekat i neka udarna pesnica u ovom trenutku za prodor prema istoku“, izjavio je doktor nauka za bezbednost.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter