Izvor: HappyBSC
19.04.2022 u 09:33
0

PUTIN GRADI „DEČIJU ARMIJU“: Srednjoškolci zamenjuju VOJSKU RUSIJE! Hoće li Ukrajina pasti od strane TINEJDŽERA?

Kao munja odjeknula je vest u svetu da Vladimir Putin gradi „dečiju armiju“.

Kako tvrde zvaničnici za ljudska prava, pripremaju se tinejdžeri za borbu u Ukrajini, zbog velikih gubitaka koje su pretrpele ruske trupe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija se borila da slomi otpornost Ukrajinaca koji su se borili za svaki pedalj zemlje, pa su sa tim i Putinove snage doživele veće gubitke od očekivanih.

Nakon povlačenja sa severa Ukrajine, veruje se da ruske trupe sada kreću u novu ofanzivu na istoku u okviru plana „Bitka za Donbas“.

„Veoma veliki deo cele ruske vojske sada je fokusiran na ovu ofanzivu. Bez obzira na to koliko ruskih trupa pošalju tamo, mi ćemo se boriti. Mi ćemo se braniti, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

MARIUPOLJ NIJE PAO! Nacisti iz AZOVA krenuli su u KONTRANAPAD! Ukrajina se nada da će ovaj udar DOTUĆI Ruse

Putin je navodno ciljao omladinske klubove i regrutovao 16-godišnjake da se pojačaju i pridruže novoj invaziji. Procenjuje se da je do sada ubijeno, ranjeno ili zarobljeno 30.000 vojnika.

Ukrajinski zvaničnici pozvali su Ujedinjene nacije da istraže njegovo navodno nezakonito raspoređivanje dece vojnika. Organizacije za ljudska prava tvrde da se mladi regrutuju iz patriotskih klubova koji su se pojavili u delovima istočne Ukrajine pod ruskom okupacijom, nakon 2014. godine, kao deo kampanje za promociju kulture zemlje u Lugansku i Donjecku.

Rečeno je da prolaze vojnu obuku i da bi mogli da budu poslati na liniju fronta protiv svoje volje. 

Značke i oznake ruskih vojnih kadeta – koji ne bi trebalo da budu raspoređeni u ratna područja – takođe su pronađeni na ratištima u Ukrajini. Komesarka ukrajinskog parlamenta za ljudska prava Ljudmila Denisova rekla je da se deca koja su učestvovala u takozvanim ‘patriotskim klubovima’ mobilišu u ilegalne oružane formacije.

„Oni su bili na vojnoj obuci i među njima je bilo mrtvih tinejdžera. Sada promovišu ulazak u vojsku civila, uključujući i decu na privremeno okupiranim teritorijama. Čineći to, Ruska Federacija je prekršila zakone i običaje ratovanja predviđene Ženevskom konvencijom iz 1949. o zaštiti civila i pravima dece. Ruski komandanti su pokazali malo poštovanja prema međunarodnom pravu tokom sukoba u Ukrajini“, rekla je ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter