Izvor: Alo.rs
09.01.2023 u 13:38
0

PUTIN NA PROSLAVI: Veliki jubilej u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin otputovaće u januaru u Sankt Peterburg i Lenjingradsku oblast , gde će učestvovati na manifestacijama posvećenim 80. godišnjici probijanja blokade ruskog grada tokom Velikog otadžbinskog rata.

18. januara 1943. jedinice Lenjingradskog fronta spojile su se sa jedinicama Volhovskog fronta.

Istog dana, Crvena armija je potpuno vratila Šliselburg i celu južnu obalu Ladoškog jezera pod svoju kontrolu.

U čast ovog događaja, 18. januara 2023. godine biće upaljene baklje na stubovima Rostrala, položeno cveće na Spomenik herojskim braniocima Lenjingrada i pucanje iz topa sa Nariškinskog bastiona g. Petropavlovska tvrđava.

SVI SE PITAJU ZAŠTO JE PUTIN SAM U CRKVI NA BOŽIĆ? Prizor pokrenuo lavinu komentara i debatu na socijalnoj platformi!

Komemorativni događaji biće održani i u muzeju-rezervatu Probojna opsada Lenjingrada i u Državnom memorijalnom muzeju odbrane i opsade.

– On (Putin), kao Lenjingrađanin, kao i svi mi, sveto poštuje ove datume, a za nas je dan prekida blokade Lenjingrada dan koji je naš grad dobio drugo rođenje – rekao je poslanik Državne dume Vitalij Milonov .

Putin je prošlog novembra pozvao vladu da odgovorno pristupi organizovanju komemorativnih događaja posvećenih 80. godišnjici razbijanja blokade i potpunog oslobođenja Lenjingrada.

Šef države je podsetio da se 2023. godine navršava 80 godina od razbijanja blokade oko neosvojenog grada, a 2024. godine navršava se 80 godina od njegovog potpunog oslobođenja od blokade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Rusije je istakao da mesta na kojima se sahranjuju posmrtni ostaci žrtava nacističke Nemačke „treba da budu obeležena i negovana na isti način kao i vojne sahrane“ – prenose mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter