Izvor: Kurir
21.03.2024 u 08:46
1

PUTIN POSLAO KINDŽALE NA KIJEV: Ukrajinci u panici mislili da su Rusi bacili ATOMSKU BOMBU!

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je da je najmanje deset osoba ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinsku prestonicu.

Kijev post prenosi da su dve osobe hospitalizovane. Navodi se da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile u ranim jutarnjim časovima i da je grad na udaru balističkih raketa. U okolini i unutar Kijeva pre zore su se čule uzastopne eksplozije, dok traju dejstva ukrajinske protivvazdušne odbrane (PVO). Kijev indipendent prenosi izjavu Serhija Popka, šefa kijevske vojne administracije, da je među ranjenima u distriktu Ševčenkivskij i dete.

Navodi se da su u napadu oštećene stambene zgrade, kao i obdanište, poslovni objekat, gradska infrastruktura i vozila. Na mesta napada upućene su spasilačke službe, a i dalje se utvrđuje obim štete pošto udari još uvek nisu okončani. Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da su ruske snage tokom noći počele da lansiraju balističke rakete Kinžal.

Oružane snage Ukrajine upozorile su na opasnost od ruskih raketnih udara širom zemlje. Navodi se da je Kličko objavio da je serija eksplozija odjeknula u Kijevu oko pet sati ujutro. Izveštači Kijev indipendenta navode su ih čuli više od desetak u samom gradu.

– U distriktu Podilski je izbio požar u podstanici transformatora, kao i u dvospratnoj zgradi koja ne služi za stanovanje – rekao je Kličko.

On je naveo da se takođe zapalio i krov stambene zgrade u tom delu Kijeva. U distriktu Svjatošinski u ruskom napadu je oštećeno obdanište i dve devetospratne stambene zgrade.

– Stambena zgrada u distriktu Ševčenkivski je takođe pogođena – kazao je Kličko i dodao da se stanari evakuišu iz zgrade u plamenu.

U tom delu Kijeva gore i automobili, pa su vatrogasci upućeni da ugase požar.

Kijevljane probudile snažne eksplozije

U napadu je učestvovalo više od deset strateških bombardera koji su ispalili projektile, uključujući hipersonične Kinžale, a meta je pre svega bila prestonica Kijev, kao i Kijevska oblast.

Izveštači Kijev posta navode da su ih sirene za vadušnu opasnost probudile oko 3.30 sati.

– Probudile su me izuzetno snažne eksplozije. Na par sekundi sam pomislila sam da su Rusi bacili nuklearnu bombu na nas – napisala je u grupnom četu izveštača ukrajinskog medija Julija Struk.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo na Telegramu je oko četiri sata objavilo upozorenje Kijevljanima da „ostanu u skloništima“.

– Mnogo raketa ide u vašem pravcu – navedeno je u tom postu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN POSLAO KINDŽALE NA KIJEV: Ukrajinci u panici mislili da su Rusi bacili ATOMSKU BOMBU!”

  1. Bravo braco Rusi. Udrite samo udrite te Ukrainske naciste i zapadne pomagace. Rassssturaj, melji, unistavaj, kidaj. Ukraina ce uskoro kapitulirati 🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter