Izvor: Kurir.rs
09.11.2022 u 10:53
0

PUTIN POSTHUMNO ODLIKOVAO SVEŠTENIKA POGINULOG U UKRAJINI: Tokom života preživeo mnogobrojne izazove i nedaće, a „dokusurio“ ga je surovi „HIMARS“!

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, danas je najvišim ruskim ordenom posthumno odlikovao pravoslavnog sveštenika protojereja Mihaila Vasiljeva koji je nedavno poginuo u Ukrajini.

PUTIN NIJE OČEKIVAO OVU NEMILU SITUACIJU: Preminuo Viktor Čerkesov, stari KGB-ovac i blizak prijatelj ruskog predsednika! (FOTO)

Kremlj je u saopštenju naveo da je Mihail Vasiljev odlikovan „Ordenom Heroja Ruske federacije“ zbog njegove hrabrosti i heroizma u ispunjenju svoje građanske dužnosti.

Moskovska patrijašija je u nedelju objavila da je sveštenik poginuo „u zoni specijalnih operacija“ u Ukrajini dok je obavljao svoje svešteničke dužnosti. Ruski patrijarh Kiril u sredu će povodom pogibije sveštenika održati specijalnu službu u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

.Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po Moskovskoj patrijaršiji, Mihail Vasiljev rođen 1971. već je služio kao sveštenik tokom mirovnih operacija ruske vojske na Kosovu, u Bosni, kao i s vojskom na Kavkazu i u Siriji.

Nedavno se o tom svešteniku govorilo zbog intervjua na ruskoj pravoslavnoj televiziji Spas gde je on upitan o slučaju jedne ruske majke koja je poslala sina u inostranstvo da izbegne da bude mobilisan i poslat da se bori u Ukrajini, predložio ženama da rađaju više dece da bi im bol od gubitka bio manji.

„Ako jedna dama sledi Božje preporuke ‘budite plodni, množite se’ i odbija sva veštačka sredstva za prekid trudnoće, ona bi imala uglavnom više od jednog deteta. I prema tome ne bi bilo tako teško od njega se odvojiti“, rekao je sveštenik u intervjuu.

Po dopisniku ruske javne televizije sveštenik je pginuo u ukrajinskom artiljerijskom napadu na okupiranu oblast Herson, gde Ukrajina nedeljama vodi kontraofanzivu. „Umro je kao sveštenik vojnik, pored padobranaca“, napisao je u novinar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter