Izvor: Tanjug
18.02.2022 u 22:00
0

PUTIN POTPISAO DEKRET: Svi rezervisti ruske armije moraju na vojnu obuku!

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o kojim se pozivaju ruski rezervisti na vojnu obuku u 2022. godini. 

– Pozivamo 2022. godine sve državljane Ruske Federacije koji se nalaze u rezervnom sastavu da prođu vojnu obuku u Oružanim snagama Ruske Federacije, državnim službama bezbednosti i federalnim službama bezbednosti – navodi se u dokumentu.

Pored toga, naloženo je Kabinetu ministara i izvršnim organima ruskih regiona da obezbede sprovođenje mera u vezi sa pozivom građana u kampove za obuku, kao i sa održavanjem ovih kampova za obuku.

Podsećamo, lider Donjecke Narodne Republike je ranije danas rekao da se organizuje masovna evakuacija stanovništva iz republike zbog moguće ukrajinske invazije. Prema njegovim rečima, u dogovoru sa ruskim rukovodstvom, spremna su mesta prijema i smeštaja u Rostovskoj oblasti.

Gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubev obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da pruži hitnu pomoć u vezi neočekivano velikog priliva izbeglica iz Donbasa, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Putin je razgovarao telefonom sa vršiocem dužnosti ministra za vanredne situacije Aleksandrom Čuprijanom i naložio mu je da hitno otputuje u Rostovsku oblast kako bi na licu mesta organizovao posao za stvaranje uslova za smeštaj, obezbeđivanje toplih obroka i svega neophodnog, uključujući medicinsku pomoć- rekao je Peskov.

Ruski lider je takođe naložio Vladi Rusije da hitno obezbedi isplatu od po 10.000 rubalja (oko 115 evra) svakoj izbeglici koja stigne iz Donbasa u Rostovsku oblast.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter