Izvor: Tanjug/Blic.rs
27.09.2022 u 14:26
0

PUTIN PRIZNAO DA I FARMERE ŠALJE U RAT: Okrivio Zapad za svetsku krizu sa hranom!

Ruski predsednik –  Vladimir Putin saopštio je danas da će žetva žitarica u Rusiji dostići rekordan nivo i ocenio da sankcije na izvoz ruskog žita i đubriva mogu dovesti do globalne prehrambene krize, za šta je, kako kaže, kriv kolektivni Zapad.

BRITANSKI OBAVEŠTAJCI „TVRDE“: „Putin za par dana proglašava aneksiju okupiranih delova Ukrajine?“

– I dalje se suočavamo sa teškoćama u izvozu žitarica i đubriva, što je za žaljenje i za nas i za globalno tržište hrane – rekao je Putin na sastanku o sezonskim poljoprivrednim radovima.

On je rekao i da su i farmeri među Rusima koje mobilišu za rat protiv Ukrajine.

– Želim da se obratim i regionalnim čelnicima te čelnicima poljoprivrednih preduzeća. U sklopu delimične mobilizacije pozivi stižu i poljoprivrednim radnicima. Njihove porodice treba podržati i molim vas da obratite posebnu pažnju na taj problem – rekao je Putin u razgovoru s poljoprivrednim zvaničnicima, koji je emitovan na ruskoj državnoj televiziji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, „sankcije Rusiji prete da dodatno pogoršaju situaciju, dovodeći do globalne prehrambene krize ka kojoj se svet kreće već nekoliko godina”.

– To nema nikakve veze sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Donbasu. To je rezultat finansijske i prehrambene politike koju su usvojile neke vodeće zemlje. Za to je svakako potpuno kriv takozvani kolektivni Zapad – dodao je Putin.

Ruski predsednik je takođe naveo da bi žetva žitarica u zemlji mogla ove godine da iznosi rekordnih 150 miliona tona, uključujući 100 miliona tona pšenice.

– Prema ekspertima, žetva žitarica bi mogla da iznosi 150 miliona tona. Rekli smo prvo 140 miliona tona, kasnije 145, pa 147, a sada je preliminarna procena 150 miliona tona, i oko 100 miliona tona pšenice, što će biti rekordan rezultat – naglasio je Putin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter