Izvor: HAPPY BSC
20.12.2022 u 12:41
0

PUTIN TESTIRAO NOVU MOĆNU RAKETU: „Avangard“ seje strah u Pentagonu i Vašingtonu

Vladimir Putin je pripremio još jedno iznenađenje za NATO, supersoničnu raketu „Avangard“, koja leti brže od svega što je poznato. Kako saznaje Happy BSC portal Vašington i Pentagon su u panici, i tražiće što pre da se sukobi u Ukrajini završe i sedne za pregovarački sto, dozvoljavajući Putinu da zadrži aneksirane teritorije. 

Moskva je objavila novi snimak supersonične rakete „Avangard“ koja ide brzinom 27 puta brže od zvuka, što je, prema mišljenju britanske obaveštajne službe MI6, još jedan znak ruske pretnje Zapadu. Na snimku se može videti kako je raketa spuštena u podzemni lansirni silos u region Orenburg u jugozapadnoj Rusiji, u blizini granice s Kazahstanom. Prema tvrdnji Moskve, ovaj projektil koji nosi hipersonično oružje s nuklearnom bojevom glavom ispaljuje se izvan Zemljine atmosfere pre nego što se spusti na bilo koju metu u svetu za manje od 30 minuta. 

Kao i za druge ruske hipersonične raketne sisteme, ruski predsednik Vladimir Putin tvrdi da Zapad nema načina da zaustavi ovaj projektil. Današnje postavljanje projektila koji se kreće brzinom većom od 32.000 km/h dolazi nakon tri uzastopna dana u kojima je Kremlj rasporedio nuklearne projektile „Jars“ u regionima Kaluga i Tver.

Ruski državni mediji objavili su video-snimak na kom se vidi kako se raketa “Jars”, koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu i dosegne mete u celoj Evropi i u SAD, spušta u lansirni silos u bazi Kozelski, oko 250 kilometara južno od Moskve. Putin je ranije tvrdio da “Avangard” napada „kao meteor“ i da ga ne može zaustaviti nijedan postojeći protivvazdušni sistem. Ruski predsednik je nazvao ovu raketu „novom vrstom strateškog oružja“, koje je prvi put raspoređena 2019. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter