Izvor: BSC happy portal
07.01.2024 u 10:37
0

RAZARAJUĆI TORNADO OBIŠAO SVET: Filmske scene (VIDEO)

Parališući snimak razarajućeg tornada na Floridi širi se društvenim mrežama.

Ford Loderdejl u subotu uveče postao je poput horor filma, stanovništvo je bilo preplašeno.

Podsetimo,

Većina tornada imaju brzine vetrova manje od 180 km/h, i oni su oko 80 m. u prečnikui putuju nekoliko kilometara pre nego što nestanu. Najekstremnija tornada mogu da ostvare brzine vetra od više od 480 km/h, i mogu da imaju prečnik i više od 100 km!

Iako su mala, tornada su najjače oluje u prirodi. Sjure se iz oblaka pa okrećući se i uvijajući naprave pustoš – razaraju kuće, bacaju automobile, čupaju drveće iz korena. Kažu da je zvuk tornada koji se približava sličan grmljavini koju stvara ogroman teretni voz. Sa prosečno 700 tornada godišnje, SAD se nalaze na prvom mestu po učestalosti tornada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter