Izvor: tanjug
08.08.2021 u 17:42
0

Rumunija: Obučeni psi otkrivaju kovid-pozitivne

Prvi put u Rumuniji je jedan posebno obučeni pas za otkrivanje zaraženih korona virusom uspešno detektovao inficiranog putnika koji je iz Madrida sleteo na međunarodni aerodrom u Sibinju, rekao je pukovnik Danijel Chelsea, generalni direktor Uprave za javno zdravlje (DSP).

-Obučeni pas detektovao je prvog putnika koji je, kako se ispostavilo, imao pozitivan rezultat na brzom testu na korona virus. Putnik je vozilom hitne pomoći prevezen u urgentni centar na dodatna, specijalistička ispitivanja posle kojih će morati da ode u samoizolaciju. Osoba za koju je utvrđeno da je pozitivna primila je obe doze vakcine protiv kovida -19- rekao je Chelsea. 

VAŽNO:

DRAMA NAŠIH TURISTA NA EVIJI! Evakuisano 200 srpskih turista-noć proveli na trajektima! (VIDEO)

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

PREDSEDNIK SRBIJE IZDAO HITNO NAREĐENJE: Šalje se pomoć Grcima u gašenju požara!

POŽAR U VINČI: Vatrogascima će trebati čak nekoliko dana da ugase vatru!

Policijski pas je detektovao još jednog putnika koji je istim avionom u petak uveče doputovao iz Madrida, ali je testiranjem ustanovljeno da on nije bio pozitivan, prenosi rumunska agencija.

Međunarodni aerodrom u Sibinju je jedino mesto u Rumuniji na kojem se koriste obučeni psi za otkrivanje zaraženih korona virusom, saopštile su lokalne vlasti.

Nadležni uveravaju da ne postoji opasnost da psi ugrizu putnika i da ove trenirane životinje ne predstavljaju opasnost za osobe koje su alergične jer ne stupaju u direktan kontakt sa putnicima, već preko sprecijalne zaštitne barijere.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter